TNT:n turvaratkaisuksi Axis-verkkokamerat ja Milestonen VMS

Logistiikka- ja kuljetusyritys TNT uusii kameravalvontajärjestelmänsä Suomessa ja ottaa käyttöön IP pohjaisen ratkaisun

“Mahdollisessa onnettomuustapauksessa voimme järjestelmän avulla selvittää, mitä tapahtui, miksi se tapahtui ja miten vastaavat tapaukset voidaan jatkossa välttää. Tämä parantaa työturvallisuutta.” Esa Vennola, Operations Manager.

Tehtävä

Kansainvälisiin pikakuljetuksiin erikoistuneella TNT:llä on Vantaalla 3 000 neliömetrin toimitilat. Toimipisteessä käsitellään päivittäin tuhansia asiakirja- ja tavaralähetyksiä. Tällaisessa liiketoiminnassa tarvitaan luotettava ja nykyaikainen kamerajärjestelmä toimitilojen ja lähetysten suojaamiseksi. Vantaan toimipisteen analogiset valvontakamerat olivat tulleet tiensä päähän, ja keväällä 2015 TNT aloitti IP pohjaisen uuden kameraratkaisun toteutuksen yhteistyössä Tansec Oy:n kanssa.

Ratkaisu

Ratkaisuksi valittiin Axis-verkkokamerat ja Milestonen Xprotect® Professional -videonhallintajärjestelmä (Video Management System, VMS). TNT:llä oli tästä ratkaisusta jo ennestään hyviä kokemuksia muista toimipaikoistaan. Siksi yritys halusi Suomessakin investoida IP-pohjaiseen laadukkaaseen järjestelmään, jonka toimivuus myös tulevaisuudessa on taattu. Sekä Axiskamerat että Milestonen VMS täyttävät asetetut avoimuuden ja kestävyyden vaatimukset. Kamerat valittiin AXIS Q17-, AXIS M30- ja AXIS P14-mallistoista Tallennusaikavaatimuksen ollessa poikkeuksellisen pitkä, tarvittavan tallennuskapasiteetin optimoimiseksi hyödynnetään kameroiden liiketallennusominaisuutta.

Tulos

Alueelle on asennettu yhteensä noin 70 kameraa. Varastotiloissa on viitisenkymmentä kameraa, jotka kattavat koko pinta-alan. Sekä käsiteltävien lähetysten että työntekijöiden suojaaminen on tärkeää. Portille asennetulla kameralla pystytään lukemaan ajoneuvojen rekisterikilpiä, ja myös lastaus-, vastaanotto- ja pihaalueet on suojattu kameroilla. Työn tuloksena syntyi luotettava ja joustava järjestelmä, jonka hyödyntämistä suunnitellaan myös muissa toimipisteissä.

Related links

AXIS Q1765-LE Network Camera
AXIS P3215-V Network Camera
AXIS P1425-E Network Camera
AXIS M3007-P Network Camera
AXIS M3027-PVE Network Camera
Transportation

Partners

http://www.tansec.fi
http://www.milestonesys.com