Securizarea mijloacelor de transport și reacții rapide la incidente

Fie că vorbim despre siguranța pasagerilor și a șoferilor din mijloacele de transport în comun, sau despre siguranța bunurilor sau a vehiculelor în sine, sistemele de supraveghere video sunt întotdeauna soluții eficiente, cu rezultate garantate. Acesta este și motivul pentru care există game de produse special concepute pentru astfel de scenarii de utilizare. În general, camerele dedicate acestor medii sunt rezistente la vibrații și integrează sisteme de detecție a intervențiilor străine neautorizate. Pot fi instalate în orice tip de mijloc de transport de marfă sau persoane, în vehicule de intervenție ale echipajelor de urgență, în utilaje de construcții și în furgonete folosite la transportul de valori. Transmisia stream-urilor se realizează în timp real, iar imaginile pot fi monitorizate de la distanță, prin Internet, calitatea fiind ajustată în mod automat, în funcție de lățimea de bandă disponibilă.

Proactivitate – ce soluții tehnice există

Când apare un incident în sistemul de tranzit, este important ca organele abilitate să-l detecteze și să răspundă într-un timp cât mai scurt. Principalele obiective ale gestionării incidentelor sunt minimizarea impactului, reducerea escaladării și utilizarea optimă a resurselor. Soluțiile de supraveghere video oferă o valoare clară în fiecare etapă a ciclului de viață al incidentului, de la detectare, prioritizare și răspuns, până la investigație și urmărire.

Dacă aducem de exemplu în discuție domeniul mijloacelor de transport în comun, în mod tradițional, incidentele sunt raportate de către pasageri sau de către personal. Folosirea unui sistem de supraveghere video permite trimiterea de alerte automate către agenții de securitate, exact în momentul în care incidentul a avut loc.

Detecție – Prioritizare – Răspuns

După detecție, incidentul are nevoie să fie prioritar față de toate celelalte evenimente care se petrec în acel moment. Cu ajutorul imaginilor oferite de sistemele de supraveghere video, indiferent de condițiile de lumină sau de vreme, operatorii vor putea efectua vizual o evaluare, pentru a putea decide ce acțiune trebuie efectuată. Transmiterea de date între personalul de securitate și organele competente poate fi făcută rapid, prin simpla distribuire a stream-ului. În tot acest timp, monitorizarea poate să continue. Iar pe măsură ce un incident evoluează, cu ajutorul imaginilor pot fi reprioritizate acțiuni.

Astfel, dovezile video sunt esențiale în investigarea incidentelor și identificarea scenariului real, monitorizat din mai multe unghiuri. O calitate video bună poate fi crucială și poate ajuta organele abilitate să identifice corect persoanele rău intenționate.