Avantajele utilizării unui sistem de supraveghere video

Sistemele de supraveghere video prezintă o multitudine de avantaje în comparație cu măsurile de securitate tradiționale, oferind oportunități de a economisi bani și chiar de a spori eficiența sistemelor pe care le exploatați în prezent. Cu sprijinul unor experți în supraveghere video ce vă pot oferi sfaturi și cu o configurație de supraveghere concepută pe scenariul dumneavoastră, puteți construi un sistem de monitorizare și protecție ce asigură un răspuns rapid și intervenția promptă a forțelor de ordine și de prim ajutor abilitate. Avantajele camerelor de securitate sunt variate, așa că le vom trece în revistă pe scurt, iar pentru a afla mai multe este recomandat să luați legătura cu specialiști din domeniu.

Colectați dovezi pentru poliție

Unul dintre principalele motive pentru camerele de securitate este, în primul rând, furnizarea de probe autorităților. În cazul în care un anumit perimetru, fie el privat sau zonă publică, sau un anumit sediu este supus sau afectat de activități infracționale, camerele de securitate pot furniza dovezi valoroase pentru a vă asigura că făptașii sunt aduși în fața justiției. Indiferent dacă este vorba despre un sistem tradițional de televiziune prin cablu sau unul mai avansat, materialul video asigură că oricine este responsabil pentru comiterea unei infracțiuni este prins.

Alertați automat poliția

Avantajele camerelor de securitate nu se rezumă la prinderea infractorilor după ce aceștia au comis o crimă. Deși aceasta este o funcție importantă a acestor camere, sistemele moderne de securitate pot fi configurate pentru a alerta automat autoritățile în cazul în care se semnalează o intruziune sau o infracțiune.

Folosind senzori și camere poziționate în mod eficient, sistemul dumneavoastră de supraveghere video poate recunoaște o intrare neautorizată și poate alerta imediat echipa dumneavoastră, precum și orice alte autorități relevante. Datorită tehnologiilor avansate software și hardware, sistemul dumneavoastră de securitate poate lua măsuri imediate pentru a oferi forțelor de ordine informațiile de care au nevoie pentru a face o arestare sau pentru a opri o intruziune înainte ca autorii să părăsească perimetrul.

Pentru a obține eficiența maximă a sistemului este necesar să vă bazați pe specialiștii din domeniul supravegherii video pentru a analiza situația din teren, pentru a proiecta și instala sistemul. Obțineți unghiurile corecte pentru camerele dumneavoastră astfel încât acestea să capteze absolut totul și pentru a emite alerte către autorități în momentul în care are loc o intruziune.

Păstrați înregistrări exacte

Pentru companii, în special, ajutorul pe care îl oferă supravegherea video este important în anumite zone și activități cu caracter sensibil. Indiferent dacă conduceți o unitate de producție sau un spațiu de birou, înregistrările activității vă permit să verificați dacă au avut loc anumite acțiuni sau evenimente, să analizați situații neobișnuite care pot varia de la accidente de muncă până la acțiuni, ori să urmăriți activitatea în orice mod doriți.

Filmările pot fi vizualizate în timp real pe monitoare sau pe telefoane smartphone. Astfel, supravegherea video vă oferă posibilitatea de a accesa fluxuri live oriunde vă aflați și ori de câte ori trebuie să monitorizați orice evenimente sau potențiale probleme.

Descurajarea infractorilor

Atunci când vorbim despre camerele de supraveghere din spațiile publice, principalele beneficii ale acestora reprezintă furnizarea de probe pentru ofițerii de poliție și descurajarea infractorilor. Indiferent dacă camera se află într-un spațiu public sau pe o proprietate privată, doar prezența sa va oferi infractorilor un motiv să se gândească de două ori înainte de comiterea unei infracțiuni.

Spărgătorii își vor petrece timpul identificând proprietățile pentru a se asigura că nu există camere și, atunci când le descoperă, prezintă imediat un obstacol și le dau motive să le reconsidere. Chiar dacă un spărgător (sau vandal) crede că vă poate dezactiva sau acoperi camera – ceea ce în cele mai multe cazuri nu poate – faptul că camera este acolo indică de obicei că proprietarul proprietății ia în serios securitatea.

Întrebarea pe care trebuie să și-o pună infractorii imediat ce descoperă o cameră la exterior este dacă există mai multe camere în interior. Ce se întâmplă dacă există un declanșator automat care alertează autoritățile? Acestea sunt întrebările care îi fac pe criminali să se gândească de două ori.

Reduceți plățile de asigurare

Un alt avantaj oferit de sistemele de supraveghere video este acela că primele de asigurare plătite vor fi diminuate cu o cotă importantă. Prezența camerelor de supraveghere video arată asigurătorilor că luați în serios măsurile de siguranță, iar aceștia oferă de obicei prime mai mici pentru polițele care acoperă daunele cauzate de apă, incendii sau spargeri, atunci când afișați un sistem de securitate monitorizat.

Acest lucru se datorează faptului că supravegherea video vă ajută să țineți cont de ceea ce se întâmplă pe teritoriul proprietății dumneavoastre tot timpul, oriunde vă aflați.

Protejați persoanele

Protejarea proprietății dumneavoastră este importantă, dar la fel este și protejarea persoanelor din interior. Fie că este o companie sau o reședință, camerele de supraveghere video vă pot ajuta să vă protejați în mod eficient pe cei dragi sau angajații dumneavoastră.

Supravegherea video vă poate alerta imediat în cazul unui eveniment declanșator definit de dumneavoastră. Indiferent dacă este vorba de un incendiu, o inundație sau o spargere, supravegherea video vă avertizează pe dumneavoastră și pe oamenii din interiorul casei sau biroului dumneavoastră atunci când există o problemă.

Economisiți costuri cu personalul de securitate

Existența unui sistem integrat de supraveghere video permite diminuarea structurii de personal de securitate. Nu aveți nevoie de personal de securitate care să asigure ușa când o cameră monitorizează întotdeauna situația și vă anunță când există o problemă.

Tehnologii avansate înseamnă răspuns de calitate

Sistemele moderne, bazate pe tehnologii avansate ce include Artificial Intelligence, oferă imagini și videoclipuri cu rezoluție mai mare, care asigură faptul că autorii sunt identificabili în mod clar și vizibil în cazul unei spargeri, dar care și pot urmări și analiza comportamentul unei persoane ce se deplasează sau se află în teritoriul asignat.

Obțineți alerte instantanee

Poate cel mai important aspect este că prin intermediul alertelor instantanee, sistemul dumneavoastră de supraveghere video vă va anunța când este captat ceva anormal pe cameră. Vi se va spune ce se întâmplă și vi se va oferi șansa de a verifica și de a vedea despre ce este vorba.

Prevenirea vulnerabilităților

În concluzie, supravegherea video poate fi elementul fundamental al sistemului dumneavoastră de securitate. Sfatul nostru este ca în momentul în care vă decideți să instalați de la zero sau să îmbunătățiți sistemul existent, să luați legătura cu un consultant de specialitate. Rețeaua de parteneri Axis Communications include profesioniști certificați prin intermediul cărora puteți construi, folosi și întreține sisteme de supraveghere ce oferă întregul set de avantaje pe care seriile noastre de produse le oferă. Investiția dumneavoastră în securitate este neprețuită, dar trebuie făcută inteligent pentru a maximiza eficiența și reduce durata de recuperare a acesteia.