Avantajele colaborării prin intermediul unui canalul de distribuție

Anul 2020 a avut în pandemia COVID-19 un catalizator al schimbărilor, atât la cele din interiorul organizației, cât mai ales cele dintre producători, parteneri și utilizatorii finali ai produselor și soluțiilor. Noi moduri de lucru, noi metode de abordare a clienților, modificări în lanțul de aprovizionare și, nu în ultimul rând, impactul în creștere al mediului virtual au reconfigurat relațiile de afaceri.

2021 găsește organizațiile în căutarea sau în consolidarea relațiilor din ecosistemul de parteneri, dar, fundamental, criteriile de selectare a partenerilor din cadrul unui canal de distribuție rămân aceleași. Partajarea cunoștințelor, implicarea și sinergia sunt doar câteva dintre aspectele esențiale ale succesului strategiei de parteneriat printr-un canal de distribuție, un model de afaceri modern construit pe certitudinea beneficiilor comune.

Parteneri de canal

Partenerii de canal au abilitățile și forța de vânzare și de tehnicieni capabilă să promoveze suitele de produse și soluții ale unui producător. Au cunoștințe de piață, expertiză în vânzări și relații cu clienții consolidate de-a lungul timpului pentru a vinde cu succes produsele și / sau soluțiile, iar gestionarea acestor relații este o sarcină foarte complexă și consumatoare de timp, cu impact semnificativ asupra rentabilității. Găsirea modalităților de îmbunătățire a colaborării este în mod clar un factor de succes pentru ambele părți.

Ca atare, colaborarea este esențială pentru ca organizațiile partenere să interacționeze între ele pentru a realiza obiective comune. Această interacțiune poate lua multe forme, dar rezolvarea problemelor, comunicarea deschisă și partajarea ideilor de bune practici se află în capul listei. Pentru a avea succes, producătorul are nevoie de procesele și tehnologia de afaceri potrivite pentru a crea un mediu de colaborare pentru partenerii de canal. Acesta este ceea ce se numește managementul relației cu partenerii, care este combinația dintre practicile de afaceri și tehnologia pentru a crește valoarea interacțiunilor cu partenerii.

Interacțiunea eficientă dintre toți cei implicați într-un canal de distribuție are ca efect obținerea unei productivități crescute, loialitate și implicare sporite, o rentabilitate mai mare a activităților, precum și o mai mare consistență și predictibilitate a interacțiunilor între parteneri.

Înțelegerea viziunii și perspectivei partenerilor constituie baza pe care se construiesc relații de afaceri eficiente, astfel încât implicarea tuturor părților să fie la nivel maxim atunci când vine vorba despre promovarea produselor și soluțiilor, iar timpul și energia cheltuite în procesul de vânzare să fie răsplătite.

Partenerii caută acces ușor la materialul de care au nevoie pentru a fi mai productivi: cursuri de formare, conținut de marketing ușor de personalizat, instrumente de gestionare și de productivitate a vânzărilor la care pot fi accesate persoanele corespunzătoare și forumuri sociale care forța de vânzări se poate simți conectată și poate avea un mijloc de a împărtăși cele mai bune practici.

Acest set complet de instrumente se poate pune la dispoziție pe portaluri online de suport pentru partenerii de canal, care servesc ca puncte de contact one-stop shop cu conectare simplă și acces simplificat la informațiile esențiale.

Rezultatele obținute pe baza parteneriatelor pot fi remarcabile în situația în care informația circulă liber între toate părțile implicate, extistă încredere reciprocă și toate părțile sunt responsabile și dedicate obiectivului succesului comun.

Dezvoltarea unei culturi care încurajează colaborarea va spori implicarea partenerilor. Gestionarea eficientă a relației cu partenerii necesită o cultură de afaceri care încurajează colaborarea și implicarea.

Avantajele principale ale partenerului de canal

Acces la o suită completă de produse și servicii

Oferirea de produse și soluții de la un număr de furnizori diferiți le permite partenerilor de canal să pună la dispoziția clienților un portofoliu divers, capabil să satisfacă atât nevoile de afaceri, cât și cele tehnologice.

Acces la tehnologie de vârf

Furnizarea de produse și servicii de ultimă generație creează un avantaj competitiv. Acest lucru este esențial, în special în domenii specializate precum soluțiile de rețea destinate îmbunătățirii securității și identificării de noi modalități de a face afaceri.

Acces rapid la expertiză avansată și resurse

Partenerii de canal au facilitatea de a accesa întreaga gamă de resurse umane și financiare ale unui furnizor – inclusiv asistență tehnică, programe de training axate pe produs și piață, asistență și fonduri pentru marketing, șabloane de campanii și multe altele.

Marja crescută

În funcție de volumele de produse vândute, puteți obține reduceri suplimentare și noi oportunități de venituri.

Credibilitatea pieței

Beneficiați de recunoașterea numelui și reputația fiind asociate cu marii furnizori. Aceste mărci consacrate plasate pe materiale de marketing co-brandate oferă credibilitate potențialilor clienți – asociind afacerea dumneavoastră cu mărci cunoscute și respectate. Acest lucru ar putea genera chiar noi oportunități de cross-selling, precum și acces la certificări și licențe indisponibile anterior.

Deși a deveni partener de canal are multe avantaje, este important să înțelegem că există mai multe tipuri de parteneriate, fiecare cu un program diferit. Aceasta înseamnă să faceți o analiză riguroasă, să înțelegeți piața și să stabiliți programul potrivit pentru compania dumneavoastră.

Axis Communications oferă o gamă de programe diferite ce au ca scop adaptarea la diferitele modele de afaceri și pentru a susține succesul la client.

Explorați aici propunerile și oferta noastră și aflați mai multe despre avantajele de a deveni partener de canal pentru a ne ajuta ca împreună să construim o lume mai inteligentă și mai sigură.