Axis tuo markkinoille huipputason verkkokameroita

Lund, 2007-05-22
This content is available in the following languages: Finnish

Verkkovideokameroiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja Axis Communications vastaa markkinoiden kasvaviin videovalvontatarpeisiin tuomalla tänään markkinoille neljä uutta verkkokameraa. AXIS 211M- ja AXIS 216 -kupukameroiden megapikselimääriä on lisätty entisestään, ja nyt niiden kuvantarkkuus on kolme kertaa parempi kuin korkean resoluution analogisten kameroiden. Axis tuo markkinoille myös uuden panorointi/kallistus/zoomaus-tyypin 215 PTZ - kameran, joka tarjoaa ainutlaatuiset verkkovideotoiminnot ja käyttömahdollisuudet.

Megapikseliresoluution mahdollistamat poikkeuksellisen tarkat yksityiskohdat ovat
verkkovideokameroiden etuja. Vastaavia yksityiskohtia ei pystytä tuottamaan analogisilla DVRpohjaisilla järjestelmillä. Megapikselikameroilla on helpompi valvoa koko myymälää, pankkia, toimistoa, koulua tai lentokenttää – pienempi määrä kameroita riittää näyttämään koko alueen ilman kuolleita kulmia.

”Olemme huomanneet megapikselikameroiden ja pienten, helposti ohjailtavien kameroiden kysynnän kasvaneen. Näitä kameroita käytetään esimerkiksi sisätilojen valvontaan, erityisesti silloin, kun yksityiskohdat halutaan nähdä poikkeuksellisen tarkasti ja silloin, kun kameran käyttäjän on hyvä pystyä muuttamaan kuvauskulmaa, esim. mahdollista myymälävarasta seurattaessa tai silloin, kun kamera halutaan kohdistaa ennalta määrättyihin asemiin hälytyksen sattuessa”, Axis Communicationsin yritysstrategian varatoimitusjohtaja Peter Lindström kertoo.

AXIS 211M – tarkkojen yksityiskohtien megapikselivideovalvontakamera

AXIS 211M -verkkokamera käyttää megapikseliresoluutiota MPEG-4- ja Motion JPEG -standardien tarkkuuksilla poikkeuksellisten tarkkojen yksityiskohtien videovalvonnassa. Megapikseliteknologia sopii parhaiten pankissa tai myymälässä asioivien asiakkaiden seuraamiseen tai kassatapahtumien tarkkaan valvontaan.

Megapikselisensori käyttää lomittamatonta kuvaa (progressive scan), jonka ansiosta liikkuvia kohteita voidaan seurata huomattavasti tarkemmin kuin perinteisillä, lomitettua videokuvaa käyttävillä analogisilla valvontakameroilla. Kamera tukee Power over Ethernet (PoE) -tekniikkaa, jonka avulla kameran käyttöjännite voidaan syöttää Ethernet-kaapelin kautta, ja kameran kaksisuuntaisen äänen ansiosta käyttäjät voivat sekä kuunnella valvonnan kohteita että puhua heille. AXIS 211M - verkkokameran samanaikainen, megapikseliresoluution Motion JPEG- ja MPEG-4-streamauksen ansiosta kamerankäyttäjä pystyy optimoimaan sekä kuvanlaadun että kaistanleveyden.

AXIS 216MFD – maailman ensimmäiset Fixed Dome -verkkokamerat megapikseli-MPEG-4-streamauksella

AXIS 216MFD -verkkokameroissa pieni ja huomaamaton kiinteä kupuratkaisu yhdistyy huippuluokan megapikseliresoluution videokuvaan. Kamerat sopivat erityisesti ammattimaiseen videovalvontaan tiloissa, joissa halutaan valvoa laajaa yleisnäkymää tai erottaa tarkkoja yksityiskohtia, esim. myymälöissä, kouluissa, lentokentillä, pankeissa ja muissa julkisissa rakennuksissa.

Axisin Fixed Dome -megapikseliverkkokamerat ovat ihanteellinen ratkaisu sisätilojen vaativaan videovalvontaan. Analogisiin valvontakameroihin verrattuna niiden yli kolminkertainen kuvantarkkuus

vastaa markkinoiden vaatimuksiin megapikseliresoluutiosta, jolla pystytään tarvittaessa erottamaan pienetkin yksityiskohdat.

AXIS 216MFD -standardimalliin kuuluu sisätilojen valvontaan sopiva, peukaloinnilta suojattu muovikuori. AXIS 216MFD-V -malliin taas kuuluu tukeva, metallijalkainen kotelointi, joka on suunniteltu erityisesti ilkivallalle alttiisiin sisätiloihin.

AXIS 215 PTZ – ainutlaatuinen ”auto-flip” -toiminto mahdollistaa 360-asteisen panorointivalvonnan

Pienikokoinen AXIS 215 PTZ (panorointi/kallistus/zoomaus) sopii erityisesti kauppojen, vastaanottotilojen, koulujen, toimistojen ja muiden sisätilojen valvontaan, silloin kun halutaan sekä valvoa yleisnäkymää että käyttää zoomausfunktiota. Kameran ominaisuudet (kuvan puskurointi ennen ja jälkeen hälytyksen, videoliikeilmaisin, ohjelmoidut/herätetyt toiminnot sekä hälytyksen ilmoitus) muodostavat tehokkaan ratkaisun sisätilojen valvontaan. Kaksisuuntainen äänituki lisää valvontamahdollisuuksia, koska se antaa etäkäyttäjille mahdollisuuden paitsi valvoa, myös kuunnella tiettyä aluetta ja kommunikoida vieraiden tai valvonnan kohteiden kanssa.

AXIS 215 PTZ -kamerassa on äänihälytystuki, jonka avulla se havaitsee äänen myös pimeässä. Muihin ominaisuuksiin kuuluvat automaattinen päivä/yö-kirkkausasento, 12-kertainen optinen zoom-objektiivi, 4-kertainen digitaalizoomi ja automaattitarkennus. Samanaikainen MPEG-4- ja Motion JPEG - videostreamaus 4CIF:n tarkkuudelle antaa mahdollisuuden optimaaliseen kuvanlaatuun ja kaistanleveyteen.

Axis-verkkokamerat tarjoavat markkinoiden laajimman valikoiman verkkokapasiteetteja ja mahdollisuuden verkkovideoratkaisujen turvallisuuden, tehokkuuden ja käsiteltävyyden optimoimiseen. IPv6-tuki suojaa IPv4-osoitteiden kasvavaa puutetta vastaan. Axis Camera Station - videovalvontaohjelmisto ja alan laajin sovellusohjelmien valikoima tukevat 216MFD verkkokameroita Axis Application Development Partner -ohjelman välityksellä.

Huomattavaa
1 Axis Communications on verkkovideokameroiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Maailman verkkovideomarkkinoiden odotetaan kasvavan yli miljardiin dollariin vuoteen 2010 mennessä. IMS Researchin (www.imsresearch.com) viimeisimmän markkinakatsauksen mukaan (”The World Market for CCTV and Video Surveillance Equipment 2006 Edition”, lokakuu 2006) verkkokameramarkkinoiden kertyvä vuotuinen kasvuprosentti on lähes 38 % seuraavien viiden vuoden aikana ja markkinat kasvavat 1,3 miljardiin dollariin vuoteen 2010 mennessä.

Tietoa yrityksestämme
Axis on IT-yritys, joka tarjoaa verkkovideoratkaisuja ammattikäyttöön. Yhtiö on
verkkovideokameroiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja ja edelläkävijä analogisesta digitaaliseen videovalvontaan siirtymisessä. Axisin tuotteet ja ratkaisut keskittyvät turva- ja etävalvontaan ja ne perustuvat innovatiivisiin ja avoimiin teknisiin ohjelmistoihin.

Axis on perustettu Ruotsissa. Yrityksellä on oma konttori 18 eri maassa sekä toimintaa yhteistyökumppaneiden kanssa yli 70 eri maassa. Vuonna 1984 perustettu Axis on noteerattu Pohjoismaisella listalla Mid Cap -ryhmässä, Informaatioteknologia-toimialaluokassa. Lisätietoja yrityksestämme löydät osoitteesta www.axis.com

Lisätietoja:
Peter Lindström, Nordenchef Axis Communications
peter.lindstrom@axis.com, puh. 990 46 272 1803

Kuvia tuotteista:
AXIS 211M http://www.axis.com/products/cam_211m/index.htm
AXIS 216MFD http://www.axis.com/products/cam_216mfd/index.htm
AXIS 216MFD-V http://www.axis.com/products/cam_216mfdv/index.htm
AXIS 215PTZ http://www.axis.com/products/cam_215/index.htm