Axis’ introducerer intelligent sporing i overvågningskameraer

København, 2008-07-31
This content is available in the following languages: Danish

Axis Communications, der er førende på verdensmarkedet for netværksvideo1, introducerer automatisk sporing(auto-tracking) i firmaets førende AXIS 233D netværkskuppelkamera. Automatisk sporing vil selv opdage personer eller køretøjer i bevægelse og dernæst følge dem. Automatisk sporing gør ubemandet overvågning mere effektiv og kan spare omkostninger.

Videoovervågning foretages ofte på tidspunkter og i områder, hvor der er lidt eller ingen aktivitet; for eksempel ved skoler og kontorer efter lukketid, eller ved butikker, hotel korridorer og parkeringspladser ved nattetid. På disse steder vil man i mange tilfælde have opsat ubemandet videoovervågning med automatisk optagelse.

Axis’ automatisk sporing gør det muligt for PTZ kuppelkameraet automatisk at følge et objekt i bevægelse. Og dermed sikrer man, at de rigtige dele af scenen bliver optaget i god nok billedkvalitet til at kunne identificere forbrydere eller hærværksmænd. Samtidig kan det spare omkostninger, da man kan nøjes med at installere færre kameraer og i flere tilfælde ikke behøver manuel styring af pan/tilt/zoom (PTZ) kameraer.

”Axis autosporing gør det via et enkelt PTZ kuppelkamera muligt at dække et stort område og automatisk opdage, følge og optage videoer af personer eller køretøjer i bevægelse,” fortæller Kent Fransson, Produktchef, Axis Communications.. ”I ubemandede overvågningssituationer, mindsker automatisk sporing ikke kun omkostningerne ved løsningen, men det øger også effekten af løsningen.”

Automatisk sporing er indbygget i AXIS 233D og giver mulighed for en skalerbarhed og fleksibilitet, der ikke kan opnås med analog kamerateknologi. Den intelligente videofunktionalitet er et eksempel på Axis strategi om kontinuerligt at øge værdien af dets netværksvideoprodukter ved at introducere yderligere funktionalitet.

Da autosporing nu er en mulig feature i AXIS 233D, kan nuværende AXIS 233D ejere installere autosporing gratis ved at downloade den seneste firmware fra www.axis.com

Bemærkninger til redaktørerne
1 Axis Communications er førende på verdensmarkedet for netværksvideo med en markedsandel for netværkskameraer på 32 %. Verdensmarkedet for netværkskameraer vil have en værdi på over 1 mia. USD i 2009. Netværkskameramarkedet forventes at have en sammensat årlig vækstrate (CAGR) på over 40 % om året i løbet af de næste tre år, så det når op på en værdi på 1,5 mia. USD i 2010, ifølge analysefirmaet IMS Research (www.imsresearch.com) i deres seneste markedsrapport med titlen "The World Market for CCTV and Video Surveillance Equipment 2007 Edition" udgivet i december 2007.


Om Axis
Axis er en it-virksomhed, der tilbyder netværksvideoløsninger til professionelle installationer. Virksomheden er førende på verdensmarkedet for netværksvideo og er en af drivkræfterne bag den løbende overgang fra analog til digital videoovervågning. Axis' produkter og løsninger fokuserer på sikkerhedsovervågning og fjernovervågning og er baseret på innovative, åbne teknologiplatforme.

Axis har hovedsæde i Sverige og har aktiviteter verden over med afdelinger i mere end 20 lande og samarbejder med partnere i mere end 70 lande. Axis er grundlagt i 1984 og er børsnoteret på OMX Nordic Exchange, Large Cap and Information Technology under navnet AXIS. Yderligere oplysninger om Axis kan fås ved at besøge vores websted på www.axis.com

Yderligere oplysninger om Axis Communications kan fås ved at kontakte:
Peter Lindström, country manager, Axis Communications
Tel: +46 46 272 1803. E-mail: peter.lindstrom@axis.com

Alle generelle presseforespørgsler bedes rettet til:
Søren Falgaard, Text100
Tel: 33 36 63 51, E-mail: Soren.falgaard@text100.com