Axis Communications: Opfinderen af netværkskameraet fylder 25 år

København, 2009-03-25
This content is available in the following languages: Danish

I år er det 25 år siden, at verdens førende producent af netværkskameraer, Axis Communications1 blev født på et lille kollegieværelse i Lund. Gennem årene har et af Øresundsregionens mest succesfulde selskaber bevæget sig fra at udvikle den første IBM protokol-konverter, der gjorde det muligt for flere brugere i en bygning at dele den samme printer, til at blive verdens førende producent af IP-baserede netværkskameraer. Axis Communications har drevet udviklingen fra analog til IP-baseret videoovervågning i en sektor, som analyseinstituttet IMS forudser, vil vokse med 35 procent over de næste fem år.

Axis Communications blev født i Lund i 1984, hvor de to studerende, Martin Gren og Mikael Karlsson overvejede, hvad det hastigt voksende antal computere kunne skabe af muligheder. Fra begyndelsen var Axis Communications fokuseret på at udvikle produkter til netværk, og det første produkt var en IBM protokol-konverter, der gjorde det muligt for flere brugere i en bygning at dele den samme printer. I 1996 besluttede Axis Communications at koble et kamera til netværket, og dermed var verdens første netværkskamera født.

I dag er Axis Communications repræsenteret i mere end 20 lande, og flere end en million netværkskameraer fra Axis er installeret verden over. Denne succes er ikke mindst resultatet af den målrettede opbygning af et meget stærkt og globalt partnersystem med mere end 24.000 systemintegratorer og videresælgere. På samme tid har virksomheden bevaret sin forankring i universitetsbyen Lund, hvor hovedkvarteret ligger, og hvor hovedparten af forskningen og udviklingen foregår.

Axis Communications, der som et dynamisk og moderne IT-firma har fast fokus at udvikle nye produkter inden for netværksvideo, er for øjeblikket inden i en ekspansiv fase. Gennem 2008 rekrutterede Axis Communications mere end 100 nye medarbejdere og etablerede nye kontorer i både Moskva, Beijing og São Paulo.

Sidste år blev også året, hvor selskabet lancerede den nye generation af videoovervågningsprodukter baseret på den egenproducerede og egenudviklede ARTPEC-3 chip, der understøtter den internationale komprimeringsstandard (H.264), og som sikrer fantastisk videokvalitet og minimerer brugen af båndbredde og lagring i forhold til den tidligere standard. Det 25 år i selskabets historie er også der, hvor Axis Communications er på markedet med verdens første HDTV-kameraer i overensstemmelse med den globale SMPTE-standard.

Note
1 Axis Communications er førende på verdensmarkedet for netværksvideo med en markedsandel for netværkskameraer på 33,5 %. Verdensmarkedet for netværkskameraer forudset til at have en værdi på over 2.5 mia. USD i 2012. Markedet for netværksbaserede kameraer anslås, ifølge analysefirmaet IMS Research (www.imsresearch.com) i deres seneste markedsrapport med titlen "The World Market for CCTV and Video Surveillance Equipment 2007 Edition" udgivet i november 2008, at opnå en sammensat årlig vækstrate (CAGR) på over 35 % om året i løbet af de næste tre år

Om Axis
Axis er en it-virksomhed, der tilbyder netværksvideoløsninger til professionelle installationer. Virksomheden er førende på verdensmarkedet for netværksvideo og er en af drivkræfterne bag den løbende overgang fra analog til digital videoovervågning. Axis' produkter og løsninger fokuserer på sikkerhedsovervågning og fjernovervågning og er baseret på innovative, åbne teknologiplatforme. Axis har hovedsæde i Sverige og har aktiviteter verden over med afdelinger i over 20 lande og samarbejde med partnere i mere end 70 lande. Axis er grundlagt i 1984 og er børsnoteret på NASDAQ OMX under navnet AXIS. Yderligere oplysninger om Axis kan fås ved at besøge vores websted på www.axis.com

Yderligere oplysninger om Axis Communications kan fås ved at kontakte:

Sales Manager for Norden Magnus Zederfeldt, Axis Communications
E-mail: magnus.zederfeldt@axis.com
Tel: +46 46 272 18 66
Mobil: +46 708 90 18 66

Alle generelle presseforespørgsler bedes rettet til:

Søren Falgaard, Text100
E-mailSoren.falgaard@text100.com
Tel: 33 36 63 51