Axis esittelee typpipaineistetun, ruostumattomasta teräksestä valmistetun HDTV PTZ -kameramalliston

Lund, 2014-01-28
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Uudet AXIS Q60-S PTZ -kupukamerat ovat typpipaineistetun teräskotelonsa ansioista ihanteellinen IP-kameraratkaisu meriteollisuuden, kaivosten, öljy- ja kaasulaitosten, elintarviketeollisuuden sekä steriili- ja puhdastilaympäristöiden valvontaan. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kamerat sietävät meriveden ja puhdistuskemikaalien syövyttävää vaikutusta ja kestävät toistuvan korkeapainehöyrypuhdistuksen rasitukset. Paineistettu typpi ehkäisee sisäisen kondensaation muodostumista.

Typpitäytteiset, ruostumattomasta teräksestä valmistetut AXIS Q60-S PTZ -kupukamerat soveltuvat ihanteellisesti satamiin, kaivoksiin, öljy- ja kaasualan sovelluksiin sekä erilaisiin puhdastilaympäristöihin.
Verkkovideoalan markkinajohtaja Axis Communications lanseeraa tänään kolme ulkokäyttöön soveltuvaa, meriteollisuuden vaatimukset täyttävää kameraa, joilla saavutetaan 360°:n kattavuus HDTV 1080p kuvatarkkuudella ja jopa 36-kertaisella optisella zoomilla.

”Ulko- ja sisäkäyttöön soveltuvissa AXIS Q60-S -kameroissa yhdistyvät poikkeuksellinen valvontatarkkuus ja vaativien olosuhteiden edellyttämä kestävyys,” kertoo Erik Frännlid, Axis-yhtiön tuotehallintajohtaja. ”Ruostumattomasta teräksestä valmistetut mallit ovat hiljattain päivitetyn AXIS Q60 PTZ -tuoteperheen tuorein lisäys.”

Ruostumattomasta SAE 316L -teräksestä valmistetut, kirkkaalla nailonkuvulla suojatut AXIS Q60-S -kamerat kykenevät toimimaan -30 - +50 °C:n lämpötiloissa. IP66-, IP6K9K-, NEMA 4X- ja
MIL-STD-810G 509.5 -luokitellut kamerat sietävät pölyä, sadetta, korkeapaine- ja höyrypesua sekä lunta, jäätä ja suolasumua. Kamerat on varustettu moninapaliittimillä ja mediamuuntimilla, jotka mahdollistavat niiden verkkokäytön niin tavallisen verkon yli kuin kuituoptiikallakin. Muuntimen ansiosta kamerat voidaan myös liittää ulkoisiin hälytysjärjestelmiin kahden konfiguroitavan tulo-/lähtöportin kautta sekä 12 V:n jännitteeseen. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kiinnitysosat myydään erikseen.

AXIS Q6042-S -mallissa on laajennettu D1-resoluutio ja 36-kertainen optinen zoomi. AXIS Q6044-S -mallin ominaisuuksiin kuuluvat HDTV 720p -resoluutio ja 30-kertainen optinen zoomi, AXIS Q6045-S puolestaan tukee HDTV 1080p -resoluutiota ja 20-kertaista optista zoomia.

Kaikissa AXIS Q60-S -sarjan kameroissa on mekaaninen iskuntunnistus, joka havaitsee kameraan kohdistuneen iskun ja laukaisee hälytyksen. AXIS Q6042-S- ja AXIS Q6044-S -malleissa on elektroninen kuvanvakautus, jonka ansiosta kamera tallentaa vakaampaa ja käyttökelpoisempaa videokuvaa myös tuulen tai liikenteen tärinälle altistettuna.

AXIS Q6044-S -mallissa on lisäksi automaattinen sumunpoistotoiminto, joka tunnistaa ja digitaalisesti suodattaa kuvassa esiintyvän sumun. AXIS Q6044-S -mallin valoherkkyys on lähes kolme kertaa parempi kuin tavallisessa HDTV-valvontakamerassa, joten videotallenteen laatu on huippuluokkaa myös hämärässä.

AXIS Q6045-S -mallin korkeimman mahdollisen resoluution ansiosta yksityiskohdat erottuvat poikkeuksellisen tarkasti sekä tavallisessa kuvassa että zoomatussa näkymässä. AXIS Q60
-kameroiden Autotracking- ja Active Gatekeeper -vakiotoimintojen lisäksi AXIS Q6045-S
-mallissa on sisäänrakennettu videoanalyysiohjelma, jonka toimintoja ovat kuvassa esiintyvien kirkkaiden valonlähteiden peitto, poistettujen kohteiden tunnistus, raja-alueen tunnistus, kohdelaskuri sekä kulunvalvonnan tunnistus.

AXIS Q60-S -kamerat ovat nyt saatavilla valtuutetuilta Axis -jälleenmyyjiltä. AXIS Q6042-S -mallin ohjevähittäishinta on EUR 4 617, AXIS Q6044-S -mallin EUR 4 869 ja AXIS Q6045-S
-mallin EUR 5 037.

Muita AXIS Q60-S -malliston kameroiden ominaisuuksia ovat:

• H.264 Main Profile tuki, joka mahdollistaa tehokkaan pakkaussuhteen kaistaleveyden ja tarvittavan tallennustilan pienentämiseksi kuvanlaadun kärsimättä. Muita tuettuja pakkaussuhteita ovat H.264 Baseline Profile ja Motion JPEG.
• Säädettävä päivä/yö-toiminto, jonka avulla käyttäjä voi määrittää siirtymisajan päivätilasta (värikuvatallennus) yötilaan (mustavalkoinen tallennus). Toiminto mahdollistaa infrapunavalon hyödyntämisen hämärässä valaistuksessa.
• Guard Tour -toiminto, jonka avulla kamera voidaan automaattisesti suunnata 256 esiasetettuun asentoon. Guard Tour -ominaisuudet voidaan määrittää helposti kierrosvalvontatoiminnon avulla.
• AXIS Camera Application Platform, jonka avulla valvontajärjestelmään voidaan liittää älykkäitä vidoesovelluksia.
• Kiinteä SD/SDHC/SDXC-muistikorttipaikka paikalliseen tallennukseen.

AXIS Q60-S -kameroiden alan kattavimmasta hallintaohjelmistovalikoimasta vastaavat Axis Application Development Partner Program, AXIS Camera Station sekä hintaan sisältyvä AXIS Camera Companion -sovellus. Kamerassa on myös tuki AXIS Video Hosting System -järjestelmälle sekä ONVIF-yhteensopiva käyttöliittymä vaivattomaan valvontajärjestelmien integrointiin.

Lue lisätietoja osoitteesta
http://www.axis.com/products/q60_series/index.htm

Lisätiedot:
Kristina Tullberg, PR- ja viestintäasiantuntija, Axis Communications Northern Europe, Puhelin: +46-46-272 18 72, Sähköposti: kristina.tullberg@axis.com

Axis Communications

Axis tarjoaa älykkäitä turvallisuusratkaisuja, jotka auttavat tekemään maailmasta turvallisemman. Verkkovideoalan globaalina markkinajohtajana Axis näyttää suuntaa koko toimialalle kehittämällä jatkuvasti innovatiivisia, avoimiin sovelluksiin perustuvia verkkotuotteita - tarjoten asiakkaille lisäarvoa maailmanlaajuisen kumppaniverkoston kautta.
Axis ylläpitää pitkäaikaisia suhteita yhteistyökumppaneihin ja tarjoaa heille osaamista ja viimeisimpiä verkkotuotteita sekä nykyisillä että uusilla markkina-alueilla.

Axisin palveluksessa on yli 1600 sitoutunutta työntekijää yli 40 maassa ja heitä tukee yli 60 000 yhteistyökumppanin verkosto 179 maassa. Axis on perustettu vuonna 1984 ja sen pääkonttori sijaitsee Ruotsissa. Yhtiö on listattu Tukholman NASDAQ OMX:ssä tunnuksella AXIS. Lisätietoja Axisista saat verkkosivuiltamme www.axis.com