60 bilder per sekund med nytt Axis-kamera

Oslo, 2013-10-31
This content is available in the following languages: Danish, Norwegian Bokmål

Axis lanserer nå AXIS Q1614, et nettverkskamera med HDTV-kvalitet som øker mulighetene til å identifisere personer og objekter i raske bevegelser og vanskelige lysforhold. Kameraene passer godt i trafikk-, by- og industrimiljøer. AXIS Q1614 finns både som innendørs- og utendørskamera (AXIS Q1614-E)

AXIS Q1614 har HDTV-opptak med 50-60 bilder per sekund. Det er dobbelt så høy hastighet som i de fleste andre kameraer på markedet i dag. Det gjør at objekter i rask bevegelse kan fanges opp i detalj og identifiseres, for eksempel en bil som kjører i høy hastighet eller et produksjonsbånd som ruller raskt på en fabrikk.

Kameraet kan, med Axis nye Lightfinder-teknikk, håndtere svært dårlige lysforhold og likevel gi et skarpt bilde i farger. Det gjør at man kan identifisere personer, kjøretøy, produkter osv., selv om de befinner seg i kullsvart mørke.

”AXIS Q1614 er unikt på den måten at det har flere av de nye teknikker vi har utviklet i senere tid, både Lightfinder og det vi kaller Wide Dynamic Range (WDR) som gjør at kameraet kan håndtere sterkt sollys rett i linsen eller mørke skygger. Kameraet kan dermed håndtere alle lysforhold samt gir opptak med dobbelt så høy bildehastighet som de fleste andre kameraer. Kombinasjonen høy bildehastighet og utmerket bildekvalitet er viktig når det er påkrevd å få gode bilder av objekter i rask bevegelse og tøffe lysforhold,” sier Erik Frännlid, Director of Product Management i Axis.

Kameraet er også det første med Axis nye ”shock detection”. Det innebærer at kameraet automatisk sender en melding til kontrollrommet dersom det berøres. Funksjonen er verdifull på områder som er utsatt for vandalisme.

Innen- og utendørsversjonen av AXIS Q1614 lanseres i Q4 2013 og har en anbefalt cirkapris på 923 Euro. Kameraet støtter programvare som AXIS Camera Companion, AXIS Camera Application Platform, Video Hosting System og ONVIF.

Se en kort film om kameraet her:
www.axis.com/r/index.php?keyword=video-q1614

For bilder og annen info:
www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=q1614


For mer informasjon om Axis Communications, kontakt:
Kristina Tullberg. PR og kommunikasjon spesialist, Axis Communications Northern Europe,
Phone: + 46 46 272 1872, E-mail: kristina.tullberg@axis.com

Om Axis
Axis er markedsleder innen nettverksvideo og er en drivende kraft bak overgangen fra analog til digital videoovervåkning, som baner vei for en smartere, tryggere og mer sikker verden. Axis tilbyr nettverksbaserte videoløsninger for profesjonelle installasjoner med produkter og løsninger som er basert på innovative og åpne tekniske plattformer. Selskapet har mer enn 1500 dedikerte ansatte på 40 plasser rundt om i verden og har samarbeidspartnere i 179 lander. Axis etablertes i 1984 og er en Sverigebasert IT-bedrift som er notert på NASDAQ OMX Stockholm under symbolet AXIS. For mer informasjon om Axis, se www.axis.com.