60 billeder pr. sekund med det nye Axis-kamera

København, 2013-10-31
This content is available in the following languages: Danish, Norwegian Bokmål

Axis lancerer nu AXIS Q1614, et netværkskamera med HDTV-kvalitet, som øger mulighederne for at kunne identificere personer og objekter i hurtig bevægelse og under svære lysforhold. Kameraet passer godt til trafik-, by- og industrimiljøer. AXIS Q1614 fås både som indendørs- og udendørskamera (AXIS Q1614-E)

AXIS Q1614 har HDTV-optagelse på 50-60 billeder pr. sekund. Det er en dobbelt så høj billedhastighed, som i de fleste andre kameraer på markedet i dag. Det gør, at objekter i hurtig bevægelse kan fanges i detaljer og identificeres, for eksempel en bil, der kører med høj hastighed, eller et produktionsbånd, der kører hurtigt på en fabrik.

Kameraet kan håndtere meget mørke lysforhold, takket være Axis nye Lightfinder-teknik, og alligevel give et skarpt billede i farver. Det gør, at man kan identificere personer, køretøjer, produkter osv., selvom de befinder sig i komplet mørke.

"AXIS Q1614 er unik på den måde, at det benytter sig af flere af de nye teknikker, vi har udviklet på det sidste, Lightfinder, samt det vi kalder Wide Dynamic Range (WDR), når sollyset skaber meget lyse zoner eller mørke skygger. Det gør, at kameraet kan håndtere alle lysforhold samt levere optagelser med dobbelt så høj billedhastighed, sammenlignet med de fleste andre kameraer. Kombinationen høj billedhastighed og udmærket billedkvalitet er vigtig, når det er nødvendigt at få gode billeder af objekter i hurtig bevægelse og under vanskelige lysforhold", siger Erik Frännlid, Director of Product Management hos Axis.

Kameraet er også det første med Axis' nye funktion "shock detection". Det indebærer, at kameraet automatisk sender en meddelelse til kontrolrummet, hvis den aktiveres. Funktionen er værdifuld i områder, som hærges af vandalisme.

Indendørs- og udendørsversionen af AXIS Q1614 lanceres i 4. kvartal 2013 og har en anbefalet cirkapris på EUR 923. Kameraet understøtter software som AXIS Camera Companion, AXIS Camera Application Platform, Video Hosting System og ONVIF.

Se en kort film om kameraet her:
www.axis.com/r/index.php?keyword=video-q1614

Klik på det følgende link for billeder og øvrige oplysninger:
www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=q1614


For yderligere oplysninger bedes du kontakte:
Kristina Tullberg, PR og kommunikationsspecialist, Axis Communications
Tlf.: +46 46 272 18 00, e-mail: kristina.tullberg@axis.com

Om Axis Communications
Axis er markedets førende udbyder af netværksvideo og en drivende kraft bag overgangen fra analog til digital videoovervågning, hvilket baner vej for en tryggere, smartere og mere sikker verden. Axis tilbyder netværksbaserede videoløsninger til professionelle installationer med produkter og løsninger, der er baseret på innovative og åbne tekniske platforme.
Axis har flere end 1.500 engagerede medarbejdere på 40 steder rundt omkring i verden og samarbejdspartnere i 179 lande. Axis blev grundlagt i 1984 og er en svensk it-virksomhed, der er noteret på NASDAQ OMX Stockholm under symbolet AXIS. Yderligere information om Axis findes på www.axis.com.