Az Axis bejelentette a világ legkisebb HDTV bullet hálózati kameráját

Budapest, 2013-03-18
This content is available in the following languages: Czech, Hungarian, Polish

Az AXIS M2014-E egy kisméretű, bullet kivitelű, hálózati kamera, melynek tervezésénél a könnyű és rugalmas felszerelhetőség volt a legfontosabb szempont. Amellett, hogy rendkívül egyszerűen telepíthető, használható beltérben és kültérben is, olyan helyeken, ahol esőnek vagy víznek van kitéve.

Az Axis Communications, a hálózati videomegoldások vezető gyártója bemutatta az AXIS M2014-E hálózati kamerát, mely nem nagyobb egy ajakrúzsnál. Funkcionális kialakítása és kompakt mérete kifejezetten alkalmassá teszi kiskereskedelmi üzletek, szállodák, kisebb irodák és hasonló felhasználók igényeinek kielégítésére, akik jövőbemutató, könnyen használható megfigyelő rendszert keresnek rendkívül vonzó áron.

„Az AXIS M2014-E a piacon kapható legkisebb HDTV bullet kialakítású kamera, mely tökéletes eleme kis és közepes méretű megfigyelő rendszereknek” – mondta el Erik Frännlid, termékmenedzsmentért felelős igazgató. „Ez az új, egyedülálló tervezésű kamera, mely egy kamerából és egy központi egységből áll, annyira könnyű szerelhetőséget és flexibilitást biztosít, hogy olyan helyeken is használhatók, ahol ez korábban lehetetlen volt.”
Bemutató filmet az alábbi címen talál: http://www.youtube.com/watch?v=5a_DrWlpPmY&feature=youtu.be

Az AXIS M2014-E full frame rate 720p felbontású HDTV képet biztosít. A kamera több, egymástól függetlenül konfigurálható H.264 tömörítésű videostreamet továbbít, így biztosítva a kompromisszumok nélküli képminőséget, valamint a sávszélesség és a rögzítéshez felhasznált tárhely optimális kihasználását. Az AXIS M2014-E kamerák támogatják a Motion JPEG képtömörítést is.

A beépített memóriakártya-foglalat biztosítja a kamerában történő rögzítés lehetőségét és az együttműködést az Axis Camera Companionnal, így kényelmesen kialakíthatók kisméretű megfigyelőrendszerek. Az Axis Camera Companion használatával – mely a legegyszerűbb videomegfigyelő alkalmazás 1–16 kamerás rendszerekhez – az AXIS M2014-E egy intelligens, önálló, független rögzítő eszközként működik.

Az AXIS M2014-E további jellemzői:
- Beépített mozgás- és szabotázsérzékelés. Ki- és bemeneti port érzékelők és külső relék csatlakoztatásához, melyek például világítást vagy beléptetést vezérelhetnek.
- A kamera egység IP 66 védettségű, ami védelmet nyújt por és heves esőzés ellen.
- Az egyszerű szerelhetőség érdekében táplálható PoE-ről vagy külső tápegységről.
- Támogatja a Axis Corridor Format formátumot, mely nagyobb függőleges látószöget biztosít.

Az AXIS M2014-E kamerák az ADP (Axis Development Partner Program) eredményeként együttműködnek a legtöbb gyártó videomenedzsment alkalmazásaival, továbbá természetesen az Axis Camera Stationnel. Támogatják az AXIS Camera Companiont, Hosted Video alkalmazásokat, valamint az ONVIF-et a szélesebb körű integráció érdekében.

Az AXIS M2014-E várhatóan 2013 második negyedévétől lesz kapható az Axis disztribúciós hálózatán keresztül. Fotókért és további információkért kérjük, látogasson el a következő weboldalra:
http://www.axis.com/sv/corporate/press/press_material.htm?key=m2014e


Az Axis Communicationsről:

Az Axis a világ vezető hálózati videorendszer-gyártója, amely élen jár az analóg videomegoldások IP alapúra váltásában. A professzionális felhasználók számára ajánlott hálózati eszközei és megoldásai innovatív, nyílt platformokon alapulnak.
Az Axis világszerte 40 helyen több mint 1400 szakembert alkalmaz. Partnerein keresztül 179 országban van jelen. A Svédországban 1984-ben alapított IT-vállalatot a tőzsdén a NASDAQ OMX Stockholm jegyzi Axis ticker alatt. További információért kérjük, látogasson el a www.axis.com weboldalra.