Az Axis kedvező árú, 360°-os panorámakamerát mutatott be

Budapest, 2012-09-25
This content is available in the following languages: Hungarian

Az Axis Communications, a hálózati videomegoldások vezető gyártója szeptember 25-én bemutatta 360°-os látószögű, fix minidóm kameráját. A kamera 5 megapixeles szenzora részletgazdag, kiváló minőségű 180 vagy 360°-os panorámanézetet biztosít tágas terekben. A versenyképes árazású, beltéri AXIS M3007-PV és AXIS M3007-P hálózati kamerák hatékonyan használhatók olyan rendszerekben, ahol egy áttekintő kép jól segíti a felhasználókat mozgások észlelésében vagy egy személy követésében. Így jól alkalmazhatók kiskereskedelmi üzletekben, szállodákban, iskolákban vagy irodákban.

„Nagy kép és apró részletek együtt egy versenyképes árazású kamerában: ezt biztosítja az Axis új, 360°-os, fix kamerája az árérzékeny piaci szegmensek számára” – mondta el Erik Frännlid, az Axis Communications termékmenedzsmentért felelős igazgatója. „A kamerák számottevő kapacitással rendelkeznek intelligens videoanalitikai megoldásokhoz, együttműködnek számos videomenedzsment alkalmazással, természetesen az ingyenes AXIS Camera Companionnal is.”

Az AXIS M30 sorozat legújabb tagjai mennyezetre szerelve 360°-os, falra szerelve 180°-os panorámaképet biztosítanak. Mind az AXIS M3007-PV, mind az AXIS M3007-V képes különböző képmegjelenítésekre, ilyen a 360°-os, 5 megapixeles áttekintő kép, a horizontális panoráma, valamint a négyes osztású elrendezés, ahol az egyes képkivágások torzításmentesen, kiegyenesítve jelennek meg. Utóbbi jól használható például akkor, ha a kamerát folyosók kereszteződésében helyezik el. Továbbá a kamera által lefedett terület egy-egy részletének megfigyelésénél digitális PTZ funkciók segítik a felhasználókat. Az új AXIS M3007-PV és AXIS M3007-V képes párhuzamosan több H.264 és Motion JPEG streamet továbbítani.

Az AXIS M3007-PV – hasonlóan a közelmúltban bejelentett AXIS M3006-V-hez, illetve a sorozatban korábban megjelent AXIS M3004-V és M3005-V típusokhoz – vandálbiztos és porvédett kivitelű. Az AXIS M3007-P azonban másfajta külső burkolatot kapott, így megjelenésében rendkívül diszkrét, könnyen összetéveszthető egy füstérzékelővel.

Az AXIS M3007-PV/-P kamerák gyárilag beállított fókusszal érkeznek, így további állításra nincs szükség, így rövidül a telepítéssel töltött idő. A kamerák csomagolása 2 m-es hálózati kábelt tartalmaz, a tápellátásuk PoE-n (IEEE 802.3af) keresztül történik, tehát nincs szükség további kábelezésre, ami csökkenti a telepítés költségeit.

Az AXIS M3007-PV/-V kamerák számos videoanalitikai alkalmazással együttműködnek az AXIS Camera Application Platformján keresztül. Továbbá a kamerák beépített microSDHC foglalata néhány napos helyi rögzítést biztosít memóriakártyán. A kamerában történő rögzítés esetén a felhasználók az ingyenes AXIS Camera Companion szoftverrel távolról, könnyedén tekinthetnek bele a felvételekbe, és menedzselhetik a rendszert (helyszínenként 16 kameráig).

Az AXIS M30 az ADP (Axis Development Partner Program) eredményeként együttműködik a legtöbb gyártó videomenedzsment alkalmazásaival, és természetesen az Axis Camera Stationnel is. Támogatja a Hosted Video alkalmazásokat, valamint az ONVIF-et a szélesebb körű integráció érdekében.

Az kamerák várhatóan 2012. negyedik negyedévétől rendelhetőek az Axis disztribútorain keresztül. Termékfotók és további információk az alábbi címeken találhatók:
www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=m3007pv
www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=m3007p


Az Axis Communicationsről:
Az Axis a világ vezető hálózati videorendszer-gyártója, amely élen jár az analóg videomegoldások IP alapúra váltásában. A professzionális felhasználók számára ajánlott hálózati eszközei és megoldásai innovatív, nyílt platformokon alapulnak.
Az Axis világszerte 40 helyen több mint 1000 szakembert alkalmaz. Partnerein keresztül 179 országban van jelen. A Svédországban 1984-ben alapított IT-vállalatot a tőzsdén a NASDAQ OMX Stockholm jegyzi Axis ticker alatt. További információért kérjük, látogasson el a www.axis.com weboldalra.

Az Axis Communicationsről további információkért kérjük lépjen kapcsolatba:
Lena Hedén, PR Marketing Manager-rel. Axis Communications
Telefon: + 46 46 272 1800, E-mail: pressoffice@axis.com

Az Axis Communications magyarországi disztribútorai:
Anixter Magyarország Kft.
Aspectis Kft.
HRP Hungary Kft.