Kiemelkedő teljesítményű fix WDR dómkamerák az Axistól

Budapest, 2012-08-21
This content is available in the following languages: Hungarian

Az Axis Communications bemutatta új, fix dóm kivitelű hálózati kameráit, melyek egyedülállóképminőséget biztosítanak széles dinamikatartományú látványok esetén is, köszönhetően a dynamic capture névre hallgató WDR funkciónak. Az Axis P3384 hálózati kamerák beltéri és kültéri konfigurációban is elérhetők. Javasolt felhasználási területük olyan telepítési helyszínek, ahol nagy üvegfelületek, épületek bejárata vagy alagutak miatt a megvilágítás széles skálán változik. Így ezek az IP kamerák ideálisak repülőtereken, vasútállomásokon, kormányzati és banki épületekben, valamint városi térfigyelési feladatokra.

„Az első dynamic capture WDR kamera, az Axis Q1604 sikeres piacra lépése után most ezt a technológiát egy fix dóm kamerában is bemutatjuk” – jelentette be Erik Frännlid, az Axis Communications termékmenedzsmentért felelős igazgatója. „Az új fix dómok tiszta képet ovábbítanak nehéz fényviszonyok mellett is. A dynamic capture WDR technológia olyan elyszínek esetében segít, ahol erősen változó a megvilágítás, a Lightfinder funkció pedig az
extrém alacsony megvilágítás esetén jelent megoldást.”

Az Axis P3384-V/-VE kamerák csúcsminőségű, 1/3” méretű szenzorai HDTV (720p / 1,3 MP) felbontású képet biztosítanak. Az Axis P33 széria minden tagja moduláris felépítésű, rendelkezik olyan gyors és könnyű telepítést támogató funkciókkal, mint a távvezérelhető zoom és a pixelszámolás, mely segíti a beállítást, hogy a kívánt látvány mellett az azonosításhoz szükséges felbontás is biztosított legyen. A szintén távolról állítható fókusz feleslegessé teszi a kamerán történő kézi beállítást. A környezetbarát PoE táplálás mindössze egyetlen kábel segítségével teszi lehetővé a tápfeszültség és az adatok továbbítását. A kültéri időjárásálló modellek extrém hőmérsékleti tartományban, -40 ˚C és 55 ˚C között működnek. A nagy hatékonyságú H.264 Main Profile képtömörítés csökkenti a felhasznált sávszélességet, valamint a rögzítéshez szükséges háttértárak méretét is akár 20%-kal.

Mind a beltéri AXIS P3384-V, mind a kültéri AXIS P3384-VE hálózati kamera vandálbiztos házat kapott.

Az AXIS P3384-V és az AXIS P3384-VE fix dómkamerák az ADP (Axis Development Partner Program) eredményeként együttműködnek a legtöbb gyártó videomenedzsment alkalmazásaival, továbbá természetesen az Axis Camera Stationnel. A kamerák támogatják az Axis Camera Application Platformot, az Axis Video Hosting Systemet és az ONVIF-et a könnyű integráció érdekében, így biztosítva, hogy a fejlesztők számos intelligens funkciót építsenek be. A kamerák megnövelt számítási teljesítményű processzorral rendelkeznek, így a legösszetettebb analitikai feladatokhoz is megfelelő alapot biztosítanak.

A kamerák 2012 harmadik negyedévétől kaphatók. Termékfotók és további információk az alábbi címen találhatók:
www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=p3384

A dynamic capture WDR bemutató filmjét az alábbi címen találja:
http://www.axis.com/products/cam_q1604/video/index.htm

Az Axis Communicationsről további információkért kérjük lépjen kapcsolatba:
Lena Hedén, PR Marketing Manager-rel, Axis Communications
Telefon: + 46 46 272 1800, E-mail: pressoffice@axis.com

Az Axis Communicationsről:
Az Axis a világ vezető hálózati videorendszer-gyártója, amely élen jár az analóg videomegoldások IP alapúra váltásában. A professzionális felhasználók számára ajánlott hálózati eszközei és megoldásai innovatív, nyílt platformokon alapulnak.
Az Axis világszerte 40 helyen több mint 1000 szakembert alkalmaz. Partnerein keresztül 179 országban van jelen. A Svédországban 1984-ben alapított IT-vállalatot a tőzsdén a NASDAQ OMX Stockholm jegyzi Axis ticker alatt. További információért kérjük, látogasson el a www.axis.com weboldalra.