Axis esittelee pienille yrityksille suunniteltuja HDTV-kupukameroita

Lund, 2012-06-13
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Verkkovideokamerasektorin markkinajohtaja, ruotsalainen Axis Communications, esittelee kaksi uutta kupukameramallia myymälävalvontaan. Hintatasonsa ansiosta kamerat soveltuvat erityisesti pienempiin liikkeisiin.

”AXIS M30-sarjan uusilla kameroilla on erinomainen HDTV-kuvanlaatu. Ne ovat pieniä ja kevyitä asentaa seinälle tai kattoon. Ne toimivat uudella AXIS Camera Companion - ohjelmistollamme”, sanoo kauppaliiketoiminnan kehityspäällikkö Johan Åkesson.

Kameran halkaisija on vain kymmenen senttimetriä ja korkeus viisi senttimetriä. AXIS M3004-kamerassa on 720 pisteen HD-erottelukyky ja AXIS M3005 -kamerassa on 1080 pisteen Full HD -tarkkuus. Niiden arvioidaan olevan saatavilla vuoden 2012 kolmannella neljänneksellä.

Nämä täysin pölytiiviit kamerat voidaan säätää kolmeen eri asentoon, mikä mahdollistaa niiden kiinnittämisen seinään tai kattoon ja oikean kuvakulman saamisen. Vaakasuoran kuvan lisäksi ne tukevat myös pystysuoraa Axis Corridor -formaattia videostreamingissä, mikä maksimoi näkyvyyden käytävillä ja liikkeiden sisäänkäyntien luona. Katselukulma AXIS M3004 -kameralle on 80 astetta ja M3005-kameralle 118 astetta. Katselukulmaa voi myös muuttaa objektiiveilla, eikä asennuksessa tarvita terävyyden säätämistä.

Kameroissa hyödynnetään Power over Ethernet IEEE 802.3af -verkkovirtaa, joka vähentää kaapeloinnin tarvetta asennuksessa. Kameroihin on saatavilla erilaisia kuoria, jotta ne sulatutuvat ympäristöön mahdollisimman hyvin. Kamerat voivat lähettää samanaikaisesti H264 ja Motion JPEG -videosignaaleja. Ne tukevat AXIS Camera Application -alustaa, jonka ansiosta kameraan on mahdollista asentaa esimerkiksi kävijälaskuri.

Kamerassa on mikro-SDHC-muistikorttipaikka, minkä ansiosta voidaan tallentaa useita päiviä paikallisesti, vaikka verkon kanssa olisi ongelmia. Uudella AXIS Camera Companion
-ilmaisohjelmalla voi valvoa jopa 16 kameraa samanaikaisesti.
AXIS M30 -kamerat tukevat myös muita videonhallintaohjelmistoja kuten AXIS Camera Stationia ja kolmansien osapuolien kehittämiä sovelluksia Axisin sovelluskehitysyhteistyöohjelman avulla. Ne tukevat myös AXIS Video Hosting -ohjelmaa (AVHS).


Lisätietoja:
Lena Hedén, PR- ja markkinointijohtaja, Axis Communications
Puh: +46 46 272 1800, sähköposti: pressoffice@axis.com


Axis Communications
Axis on IT-alan yritys, joka tarjoaa verkkovideoratkaisuja ammattikäyttöön. Yritys on verkkovideoiden globaali markkinajohtaja ja edistää käynnissä olevaa siirtymistä analogisesta digitaalisen videovalvontaan. Axisin tuotteet ja ratkaisut keskittyvät turvallisuus- ja etävalvontaan ja perustuvat innovatiivisiin, avoimiin teknologia-alustoihin. Axisin päätoimipaikka on Ruotsissa, ja yrityksellä on oma toimisto yli 20 maassa. Lisäksi yritys tekee yhteistyötä kumppaneiden kanssa yli 70 maassa. Vuonna 1984 perustettu Axis on listattu NASDAQ OMX Tukholma -pörssissä tunnuksella AXIS. Lisätietoja Axisista löytyy osoitteessa www.axis.com