Axis lancerer ARTPEC-4 for forbedret filmkvalitet og filmanalyse i netværksvideosystemer

København, 2012-01-12
This content is available in the following languages: Danish, Norwegian Bokmål, Swedish

Axis Communications lancerer sin nye chip: ARTPEC-4. Den seneste udgave af markedets førende system-on-chip (soc) til netværksvideoprodukter tilbyder en signifikant forbedret billedkvalitet og filmanalyse i Axis’ netværksvideokameraer og videodecoder.

ARTPEC-4 er udviklet til at optage video med mindre støj og højere lysfølsomhed for skarpere billeder af genstande i bevægelse. Chippen har en nøglefunktion i Axis’ enestående Lightfinder-teknik, der giver kameraer mulighed for at ‘se’ tydeligt under mørke og dårlige lysforhold. Lightfinder indgår i det prisbelønnede AXIS Q1602 Network Camera, der er markedets mest lysfølsomme overvågningskamera.

I denne chip, der er den seneste på markedet, har Axis også forbedret H.264-komprimeringen yderligere. ARTPEC-4 understøtter H.264- og Motion JPEG-streaming samtidigt, og den indbyggede multiple streaming-funktion muliggør individuel optimering af videostrømme. Alt i alt giver dette bedre HDTV-billeder, større fleksibilitet og lavere omkostninger i forbindelse med netværk og lagring.

Med en kraftfuld CPU og en hjælpeprocessor til accelerering af videoanalyse kan ARTPEC-4 også prale med større proceskraft til intelligent videoanalyse. Dette er især en fordel for analyseapplikationer, der kører på AXIS Camera Application Platform, og som genererer skalerbare, distribuerede analyser inden for videoovervågning.

Efterhånden som overgangen fra analog videoovervågning til IP-overvågning accelererer, stiger interessen for videodecoder markant. Eftersom ARTPEC-4 tilbyder forbedret de-interlacing og videoudgange med flere kanaler på én chip, reducerer den prisen pr. udgang for videodecoder og gør det dermed muligt at producere videodecoderprodukter med flere kanaler til en mere overkommelig pris.

ARTPEC-4 er optimeret til videodecoderenheder og kameraer fra Axis og komplementerer det nuværende chipudvalg, der også omfatter verdens første HDTV-aktiverede netværkskamerachip, ARTPEC-3.

“Udviklingen af ARTPEC-4 understreger, hvor vigtig vores interne udvikling er for at befæste vores position som førende på det tekniske område. Med vores nyeste chip kan vi se, at forbedret billedkvalitet gør videoovervågningssystemer mere anvendelige, hvilket giver kameraerne fra Axis større anvendelsesmuligheder på flere områder,” siger Johan Paulsson, teknisk chef, Axis Communications.


Om Axis Communications

Axis er et IT-firma, der tilbyder netværks videoløsninger til professionelle installationer. Firmaet er førende på markedet indenfor netværksvideo, og fremmer den løbende veksel fra analog til digital videoovervågning. Axis produkter og løsninger fokuserer på sikkerhedsovervågning og fjernmonitering, og er baserede på innovative, åbne teknologiplatforme. Axis er et svensk-baseret firma, der arbejder over hele verden med kontorer i mere end 20 lande og samarbejder med partnere i mere end 70 lande. Grundlagt i 1984, er Axis opført på NASDAQ OMX Stockholm, under mærket AXIS. For mere information om Axis, se venligst vores hjemmside på www.axis.com.

For yderligere information, kontakt:

Kristina Tullberg, markedsføringschef Norden, Axis Communications
Tlf.: + 46-(0)46-272 1800, E-mail: kristina.tullberg@axis.com