Axis introduserer markedets mest lysfølsomme overvåkningskamera

Oslo, 2011-05-17
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Axis Communications, som er markedsledende innenfor nettverksbasert overvåkning, introduserer et enestående fast nettverkskamera basert på Axis’ teknologi Lightfinder. AXIS nettverkskameraer av typen Q1602/-E tilbyr perfekte løsninger på innendørs- og utendørsovervåkning der det er lite lys, særlig når brukerne krever fargeinformasjon på filmen for å kunne forbedre gjenkjennelse og identifisering av gjenstander.

“Axis’ unike Lightfinder-teknologi gjør det mulig å nå nye nivåer av bildegjengivelse ved vanskelige lysforhold med faste nettverkskameraer,” sier Erik Frännlid, sjef for Product Management i Axis Communications. “Dette er en revolusjonerende forbedring innenfor videoovervåknings-kameraer, og vi tror at AXIS Q1602 vil bli markedets mest lysfølsomme kamera. Dette produktet vil være det beste valget for mørke forhold og i miljøer med lite lys.”

Lightfinder gjør AXIS Q1602 svært følsomt ved svakt lys, slik at kameraet kan ‘se’ selv når det er mørkt. Takket være Axis’ kunnskapsbase om bildebehandling, chiputvikling, valg av sensorer og optikk for dag/natt kan kameraet opprettholde fokus i dagslys og ved infrarødt lys, noe som bebuder en ny generasjon av overvåkningskameraer med fremragende ytelse. Det faste nettverkskameraet leverer progressiv skannet bildekvalitet med oppløsningen D1 (720 x 576), både ved innendørs og utendørsbruk i svakt lys.

Den avanserte Lightfinder-teknologien vil være særlig fordelaktig ved krevende videoovervåkning slik som på byggeplasser, parkeringsplasser, av omgivelser og i byer. I motsetning til konvensjonelle kameraer for dag/natt, som overgår til svarthvitt når det er mørkt, kan AXIS Q1602 opprettholde fargene selv ved svært mørke forhold. Det er mange situasjoner der videoovervåkning i farger er en viktig faktor for vellykket identifisering, og denne egenskapen gjør brukerens muligheter for effektivt å identifisere personer, kjøretøyer og hendelser betydelig bedre. I mange tilfeller kreves ikke IR-belysning ettersom kameraet er så ekstremt lysfølsomt, noe som reduserer installasjonskostnadene.

Innendørskameraet AXIS Q1602 og det utendørs-klargjorte AXIS Q1602-E kan levere flere individuelt konfigurerbare H.264 og Motion JPEG-videostrømmer samtidig. Kameraets andre funksjoner omfatter dag og nattfunksjonalitet, progressiv optikk, fjernstyrt bakfokus og støtte for toveislyd. Det IP66-sertifiserte AXIS Q1602-E, som leveres med veggmonteringsbrakett og solskjerming, er beskyttet mot støv, regn, snø og sol og fungerer i temperaturer fra -40 til 50 °C.

AXIS Q1602/-E nettverkskameraer støttes av bransjens største programvarebase for videohåndtering med Axis’ Application Development Partner Program og
AXIS Camera Station. I tillegg inkluderer kameraene support for AXIS Camera Application Platform og AXIS Video Hosting System (AVHS) med One-Click Camera-tilkobling for håndtering av videoovervåkningstjenester via Internett.

Kameraene kommer på markedet i tredje kvartal 2011. Bilder og annet materiell er å finne på http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=q1602.
href>


Om Axis
Axis er et IT-selskap som tilbyr nettverksvideoløsninger for profesjonelle installasjoner. Selskapet er globalt markedsledende innenfor nettverksvideo og en drivende kraft bak overgangen fra analog til digital videoovervåkning. Axis’ produkter og løsninger er rettet mot sikkerhetsovervåkning og fjernstyrt overvåkning og er, basert på innovative og åpne teknologiske plattformer.
Axis er et svenskbasert selskap som med global virksomhet gjennom kontorer i mer enn 20 land, og med samarbeidspartnere i mer enn 70 land. Axis ble grunnlagt i 1984 og er notert på Stockholmsbørsen NASDAQ OMX med tickeren AXIS. Mer informasjon om Axis er å finne på vårt nettsted www.axis.com.


Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med:
Lena Hedén, PR Marketing Manager, Axis Communications
Tlf: +46 46 272 1800, e-postadresse: pressoffice@axis.com