Axis lanseeraa maailman pienimmät verkkovalvontakamerat vauhdittamaan kauppojen myyntiä

Lund, 2011-03-25
This content is available in the following languages: Finnish

Verkkovideosektorin markkinajohtaja* Axis Communications tuo markkinoille maailman pienimmät, kattoon kiinnitettävät panorointi-/kallistus-/zoomauskupukamerat. Myymälöiden, pankkien, hotellien, toimistojen aulojen, ravintoloiden ja varastojen sisäalueiden etävalvontaan AXIS M50 PTZ -kupuverkkokamerasarjan kamerat tarjoavat huomiota herättämättömän ja edullisen ratkaisun. Kameroiden avulla voi hallita yhtä tai useampaa toimipistettä entistä tehokkaammin ja parantaa samalla turvallisuutta.

Virtaviivaiset ja pienikokoiset AXIS M50 -kamerat ovat vain 13 sentin levyisiä ja 5,6 sentin korkuisia, joten ne mahdollistavat huomaamattoman, korkealaatuisen HDTV-valvonnan 360 asteen kuvalaajuudella. Lisäksi sisäänrakennetun mikrofonin äänentunnistustoiminnon ansiosta kauppojen omistajat voivat valvoa aukioloaikojen ulkopuolella epätavallisia ääniä niin, että ne laukaisevat turvahälytyksen.

”AXIS M50 -kamerat ovat edullisia pienoiskupukameroita, jotka näyttävät laajan kuvan”, kertoo Axisin tuotehallintajohtaja Erik Frännlid. ”AXIS M50 -sarja tuo panorointi-/kallistus-/zoomauskameran joustavuuden ja edut sekä Axisin suunnittelun ja laadun hintatasolle, joka on myös pienten tukkuliikkeiden ja toimistojen saavutettavissa. Omistajilla on mahdollisuus etävalvonnalla panoroida, kallistaa ja zoomata kameraa joustavasti 360 asteen kuvalaajuudella. Kamera luo laajan näkymän liikkeeseen ja sen avulla voi esimerkiksi tarkistaa, onko tuotteet asetettu oikein hyllyihin näytteille. Lisäksi kameroilla saa kerättyä asiakkaiden käyttäytymistä koskevia tärkeitä tietoja, jotka auttavat kehittämään myyntiä, palveluja ja pitämään asiakkaat uskollisina. Jos liikkeen pohjaratkaisu muuttuu, kameran näkymää voidaan muuttaa ilman kameran siirtoa. Muiden valvontakameroiden tapaan myös AXIS M50 tukee rikosten selvittämistä, varkauksien estämistä ja liikkeen turvallisuutta.”

Pienoiskupukamerat on helppo asentaa pehmeisiin ja koviin kattoihin ja seiniin. Kamerat kattavat jopa 400 neliömetrin alueen. Kameroiden suojaluokitus on IP51, joten ne ovat pölytiiviitä ja suojattu vesipisaroilta. Siksi videokuvaa voidaan lähettää vaikka sprinklerijärjestelmä olisi aktivoitunut. Kameroiden virtalähteenä toimii Power over Ethernet (IEEE 802.3af) -liitäntä, joka helpottaa asennusta. Tavallinen verkkokaapeli toimii virta-, video- ja PTZ-ohjauskaapelina kun se on kytketty Power over Ethernet -ominaisuutta tukevaan kytkimeen.

Uuteen kupusarjaan kuuluvat AXIS M5014 ja AXIS M5013. AXIS M5014:ssa on HDTV 720p ja AXIS M5013:ssa on SVGA-näyttö 800 x 600 pikselin resoluutiolla. AXIS M5014:n HDTV 720 p tarjoaa 1 280 x 720 pikselin resoluution, progressiivisen kuvauksen, HDTV-väritarkkuuden, täyden kuvataajuuden ja 16:9-kuvasuhteen. AXIS M50 -kamerat voivat lähettää useita erikseen konfiguroitavia H.264- ja Motion JPEG -videovirtoja samanaikaisesti.

AXIS M50 -kameroiden tukena on AXIS Camera Station -videohallintaohjelmisto sekä toimialan laajin sovellusohjelmisto Axisin kumppanuusohjelman ansiosta. AXIS M50 -sarjan kamerat ovat tilattavissa huhtikuusta 2011 lähtien. AXIS M5013:n suositeltu vähittäismyyntihinta on 449 € ja AXIS M5014:n 549 €. Valokuvia ja lisätietoja: www.axis.com/corporate/press/press_material.htm

Lisätietoja

Lena Hedén, PR-markkinointijohtaja, Axis Communications
Puh.: + 46 46 272 1800,
Sähköposti: pressoffice@axis.com

Kristina Tullberg, Marketing Manager Nordics, Axis Communications
Puh: +46 46 272 1872
Sähköposti: kristina.tullberg@axis.comTiedoksi toimittajille* Axis Communications on verkkovideomarkkinoiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Verkkokameramarkkinoiden seuraaville viidelle vuodelle ennustettu vuosittainen kokonaiskasvuprosentti on 27. Videovalvontatuotteiden maailmanlaajuisten markkinoiden ennustetaan olevan arvoltaan yli 14,4 miljardia dollaria analyysiyritys IMS Researchin (www.imsresearch.com) vuoden 2009 elokuussa julkaistun ”The World Market for CCTV and Video Surveillance Equipment 2009 Edition” -markkinaraportin mukaan.


Tietoa Axis Communicationsista Axis on IT-alan yhtiö, joka tarjoaa verkkovideoratkaisuja ammattikäyttöön. Yhtiö on maailmanlaajuinen markkinajohtaja verkkovideosektorilla ja edistää käynnissä olevaa siirtymistä analogisesta digitaaliseen videovalvontaan. Axis-tuotteet ja -ratkaisut keskittyvät turvallisuus- ja etävalvontaan, ja ne perustuvat innovatiivisiin, avoimiin teknologia-alustoihin.
Axisin päätoimipaikka on Ruotsissa, ja yhtiö toimii maailmanlaajuisesti toimistoistaan 20 maassa tehden yhteistyötä yhteistyökumppaneiden kanssa yli 70 maassa. Axis on perustettu vuonna 1984, ja se on listattu NASDAQ OMX:ssä Tukholman pörssissä kaupankäyntitunnuksella AXIS. Lisätietoja Axisista
www.axis.com