AXIS-camera’s staan maatwerkbedrijf IJsedal bij

Bruxelles, 2017-nov-06
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Vandalisme, diefstal en criminaliteit verhinderen, en tegelijkertijd de veiligheid verbeteren: AXIS Communications wil zijn steentje bijdragen aan een veilige samenleving. Het maatwerkbedrijf IJsedal uit Overijse kreeg te maken met een overdaad aan schelmenstreken, maar wist dat op te lossen met behulp van de technologie en expertise van Axis.

IJsedal is een sociale organisatie die ongeveer 135 mensen tewerkstelt. De meeste werknemers hebben een handicap en vinden geen baan op de reguliere arbeidsmarkt. Bij IJsedal werken ze als schilders of tuiniers en verrichten ze verpakkings- en verzendingswerk.

Toezicht op halfopen ruimtes

 
De diensten van IJsedal vereisen speciale machines en bestelwagens. Helaas gingen er in het verleden reeds enkele verloren aan criminaliteit: naast dure materialen verdwenen eveneens twee bestelwagens.

Beveiligingscamera’s bieden een betrouwbare oplossing: op die manier krijg je namelijk beelden in hoge resolutie die worden opgeslagen en kunnen worden gedeeld via een netwerk. Momenteel bewaken zeven camera’s het gebied: één filmt de ingang, terwijl zes anderen waken over de parkeerplaatsen. Axis en IJsedal installeerden samen de camera’s: Axis leverde de camera’s, adviseerde en zorgde voor de configuratie, terwijl IJsedal de bekabeling en de plaatsing voor haar rekening nam.

Afschrikking, monitoring en evaluatie

 
Dankzij dit opzet was IJsedal in staat om na te gaan wat er juist gebeurde in geval van criminele gebeurtenissen zoals diefstal of vandalisme. De openlijke aanwezigheid van de camera’s zorgde eveneens voor een afschrikkingseffect op potentiële dieven en vandalen. Nu de criminele activiteit op deze locatie sterk is afgenomen, blijven de camera’s hun nut bewijzen: IJsedal gebruikt ze vandaag om het dagelijkse verkeer op de parkeerplaats te analyseren, waardoor de operationele processen worden verbeterd.

Met deze toepassing van zijn technologie bewees Axis dat het productportfolio ondersteuning kan bieden op verschillende manieren, en dat het zijn oplossingen kan aanwenden in zeer uiteenlopende domeinen en sectoren. Zowel om dringende zaken aan te pakken, als om bedrijfsprocessen op lange termijn aan te scherpen.

Over Axis Communications


Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor de bescherming en beveiliging van mensen, bedrijven en instellingen. Het doel van Axis is bij te dragen tot een veilige, slimme wereld. Als marktleider op het gebied van netwerkvideo zorgt Axis voor de technische vooruitgang in de industrie door de voortdurende ontwikkeling van innovatieve netwerkproducten. De Axis-producten zijn allemaal gebaseerd op een open platform. Axis hecht veel belang aan de langetermijnrelaties en wereldwijde partners en biedt hen baanbrekende netwerkproducten en technische knowhow voor gevestigde en nieuwe markten. Klanten profiteren van dit wereldwijde partnernetwerk. Axis heeft meer dan 2.700 toegewijde medewerkers in meer dan 50 landen en werkt samen met meer dan 90.000 partners.