Axis introduceert nieuwe serie voordelige HD fixed domes met ingebouwde infrarood belichting

Rotterdam, 2016-aug-25
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

De compacte en veelzijdige AXIS M31 Serie biedt uitstekende beeldkwaliteit tot wel 4 megapixel resolutie en past zich automatisch aan bij veranderingen in de lichtcondities, zelfs bij volledige duisternis. De nieuwe camera’s hebben een slim, flat-faced design wat installatie eenvoudig maakt. Ze zijn ideaal voor videosurveillance in bijvoorbeeld de retail, hotels en restaurants omdat er keuzes zijn voor zowel indoor en outdoor camera’s.

Axis Communication, marktleider in netwerkvideo, introduceert de nieuwe AXIS M31 Serie die bestaat uit drie indoor en drie outdoor modellen. Door ingebouwd infrarood belichting (IR) passen de nieuwe, compacte netwerkcamera’s zich automatisch aan bij veranderingen in de lichtcondities. Hiermee kunnen beelden zelfs in volledige duisternis worden vastgelegd.

“We zien een sterke vraag vanuit de markt voor compacte en betaalbare fixed domes met ingebouwde IR-belichting. Deze vraagt komt van prijsbewust consumenten die betrouwbare videosurveillance willen zonder zich zorgen te hoeven maken over lichtcondities,” zegt Petra Bennermark, Global Product Manager bij Axis Communications. “Naast de ingebouwde IR-belichting hebben we de nieuwe AXIS M31 uitgerust met Wide Dynamic Range (WDR) technologie om goed om te kunnen gaan met situaties waar de lichtcondities regelmatig veranderen, zoals situaties met zon en schaduw.”

De AXIS M31 serie heeft een stylish en compact flat-faced design dat reflecties van de IR belichting tegengaat. De behuizing is optioneel in zwart verkrijgbaar en kan geverfd worden om op te gaan in elke omgeving. Met een geïntegreerde microSDXC geheugenkaartslot behoort edge storage tot de mogelijkheden.

De serie biedt uitstekende flexibiliteit in zichtveld en resolutie; de indoor AXIS M3106-L en outdoor AXIS M3106-LVE geven een zichtveld van 130° in 4-megapixel resolutie; de indoor AXIS M3105-L en outdoor AXIS M3105-LVE geven HDTV 1080p video met een zichtveld van 115°; en de HDTV 720p camera’s AXIS M3104-L en AXIS M3104-LVE een zichtveld van 80°. Alle modellen hebben frame rates tot 30 fps en beschikken over Axis’ Zipstream technologie om bandbreedte en opslagbehoeften significant te reduceren.

De AXIS M31 wordt ondersteund door het grootste netwerk van videomanagementsoftware, dankzij het Axis Application Development Partner (ADP) Program en AXIS Camera Station. Video analytics van derden kunnen in de camera’s geinstalleerd worden met AXIS Camera Application Platform en met ONVIF ondersteuning verloopt de integratie met bestaande videosurveillancesystemen probleemloos.

De AXIS M31 zal naar verwachting in Q3 2016 beschikbaar worden via de Axis distributiekanalen.

Voor foto`s en andere bronnen bezoekt u: http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=m31series


Over Axis Communications

Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als marktleider in netwerkvideo zet Axis de toon in de markt door de introductie van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten – gebaseerd op een open platform – via een wereldwijd partnernetwerk. Axis ontwikkelt langetermijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 2.100 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 50 landen en een mondiaal netwerk met ruim 80.000 partners. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS.

Voor meer informatie over Axis kunt u onze website bezoeken op www.axis.com.