Axis öppnar säljkontor och fler nätverksvideoprodukter har installerats i Moskvas tunnelbana

Lund, 2008-jun-19
This content is available in the following languages: Swedish

Axis Communications meddelar idag att företaget öppnar nytt säljkontor i Moskva. Intresset för på en marknad med utvecklingspotential. Företaget meddelar även att Moskvas tunnelbana har byggt ut den befintliga installationen där Axis nätverksvideoprodukter ingår, vilket innebär att mer än 3 000 Axisprodukter finns installerade på tågen i Moskvas tunnelbana. Projektet har potential för ytterligare installationer.

Genom öppnandet av kontoret i Moskva stärker företaget sin närvaro i Ryssland. I Ryssland ser man stor potential för nätverksvideo inom främst nybyggnation, men också inom transport och detaljhandeln samt industrin. Affärer på den ryska marknaden har sedan många år utförts från kontoret i Lund.
– Regionen har en stor potential. Den växande marknaden i Ryssland ställer höga krav på säkerhet inom både statlig och privat sektor, säger Ray Mauritsson.

Axis nätverkskameror och videoservrar finns nu installerade på tre av Moskvas tunnelbanas tolv linjer. Nätverksvideoprodukterna ingår i ett integrerat säkerhetssystem som ska öka säkerheten och tryggheten för såväl passagerare som tunnelbanepersonal. Genom fjärranslutning kan man se bilder från tågen i trafik, vilket innebär att säkerhetspersonalen visuellt kan kontrollera larm och snabbt vidta åtgärder. Installationen av videoövervakningssystemet i Moskvas tunnelbana har genomförts av Axis partner systemintegratören Metrokom.

– Jag är mycket glad över att Axis har fått den här nya ordern från Moskvas tunnelbana. Det är en bekräftelse på att de produkter som installerats tidigare håller hög kvalitet och har ändamålsenliga funktioner, säger Ray Mauritsson, VD för Axis Communications.

Om Axis Communications
Axis är ett IT-företag som erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer. Företaget är global marknadsledare inom nätverksvideo och en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning. Axis produkter och lösningar är inriktade på säkerhetsövervakning och fjärrövervakning och är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.

Axis är ett Sverigebaserat företag som agerar globalt via egna kontor i 18 länder och genom partnersamarbete i mer än 70 länder. Axis grundades 1984 och är noterat på OMX Nordic Exchange i kategorin Large Cap, Information Technology. Mer information om Axis finns på www.axis.com.