Axis introduceert nieuwe generatie kleinere, kostenefficiënte modulaire camera`s voor discrete camerabeveiliging.

Rotterdam, 2016-mei-09
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

AXIS P1244 Netwerk Camera is ideaal voor integratie in krappe plekken zoals geld- en kaartjesautomaten.
Capelle a/d IJssel, 9 mei 2016 - De AXIS P1244-netwerkcamera biedt een kostenefficiënte oplossing voor overdekte montage, waarbij uiterste discretie vereist is. De krachtige modulaire camera met HDTV 720p heeft een sensor ter grote van een duim en is via een kabel verbonden aan de basisunit. Dankzij het kleine formaat kan de camera op talloze manieren gemonteerd worden. Hij is ideaal voor in winkels, banken en kleine ruimtes zoals geld- en kaartjesautomaten.

Axis Communications, marktleider in netwerkvideo, voegt vandaag een krachtige HDTV 720p-camera toe aan de P12-serie van modulaire camera`s voor discrete beveiliging. In vergelijking met zijn voorgangers is de AXIS P1244 kleiner geworden voor makkelijke en veelzijdige montage. De camera is in staat betere beeldkwaliteit te leveren in situaties met weinig en wisselende lichtomstandigheden, biedt verbeterde videocompressie enanalytische capaciteiten en is bovendien aantrekkelijk geprijsd.

“De combinatie van betere prestaties, een kleiner formaat en een gunstige prijs maakt de AXIS P1244 een aantrekkelijk product voor klanten die op zoek zijn naar een kostenefficiënte en uiterst discrete beveiligingsoplossing”, zegt Erik Frännlid, Director of Product Management bij Axis Communications.

Modulair concept

Het modulaire concept verdeelt een camera in verschillende onderdelen. De sensorunit omvat de lens en de beeldsensor. Terwijl de basisunit de processor, netwerk- en cameraverbindingen behuist. Een kabel verbindt de sensorunit met de basisunit. Het modulaire concept maakt de discrete installatie van de sensorunit mogelijk doordat de grotere basisunit op een plek geplaatst kan worden waar wel voldoende ruimte is.

Compact design

De AXIS P1244 bevat een sensorunit met een horizontal zichtveld van 102°. Met de meegeleverde montagekit kan de sensorunit verzonken ingebouwd worden in krappe ruimtes, muren of plafonds. Met optionele accessoires kan de sensor worden gekanteld tegen een oppervlakte of in een muuruitsparing. De sensorunit wordt geleverd met een acht meter lange kabel (26 ft) voor de verbinding met de basisunit. Deze basisunit is drie keer kleiner dan de vorige P12-modellen.

High-performance

De AXIS P1244 ondersteunt full frame rate HDTV 720p video`s, zipstream voor lagere bandbreedte en opslag, Power over Ethernet (PoE) voor eenvoudige installatie en beschikt over een microSD-kaartsleuf voor lokale opslag. De camera heeft ook Active Tampering Alarm en Video Motion Detection ingebouwd en een heeft meer capaciteit om additionele video-analytics te ondersteunen die compatibel zijn met het AXIS Camera Application Platform.

De AXIS P1244 wordt ondersteund met het grootste aanbod van video-managementsoftware binnen de markt, vanuit het Axis Application Developement Partner-programma (ADP) alsmede AXIS Camera Station en AXIS Camera Companion. ONVIF support verzekert simpele integratie met een breed aanbod aan videobeveiligingssystemen.

Bezoek voor foto`s en andere bronnen:


Over Axis

Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als marktleider in netwerkvideo zet Axis de toon in de markt door de introductie van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten – gebaseerd op een open platform – via een wereldwijd partnernetwerk. Axis ontwikkelt langetermijnrelaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 2.100 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 50 landen en een mondiaal netwerk met ruim 80.000 partners. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS.
Meer informatie over Axis op www.axis.com.