Axis nätverkskameror förbättrar säkerheten på Madrids bussar

Lund, 2010-mar-22
This content is available in the following languages: Swedish

Axis Communications nätverkskameror kommer att installeras på 2 300 bussar i Madrid. Varje buss kommer att utrustas med tre nätverkskameror samt en videoencoder. Nätverksvideoprodukterna kommer att utgöra en del i ett säkerhetssystem för att förbättra passagerarnas trygghet och säkerhet. Installationen startade i slutet av 2009 och kommer vara färdig i slutet av 2010.

"Under de senaste åren har vi sett ett stort intresse från kunder som vill förbättra säkerhet och trygghet i sina transportsystem. Axis nätverksvideo produkter har framgångsrikt installerats i flera krävande miljöer, till exempel på buss i Prag, tåg i Sydney och Zürich och på tunnelbanan i Moskva och nu även på Madrids bussar i Spanien ", säger Ray Mauritsson, verkställande direktör Axis Communications.

Axis har levererat nätverkskameror som är kompakta, robusta samt lätta att installera och som levererar högupplösta bilder och är utrustade med larmfunktion. Varje buss kommer att ha tre AXIS M3113-R-kameror nätverk samt en AXIS Q7401 videoencoder installerad.

Övervakningssystemet inkluderar inspelning och uppspelning av video av hög kvalitet i realtid och systemet har en panik-knapp som är kopplad till EMT: s (Madrids kommunala transportenhet) centrala larmcentral. Varje buss är även utrustad med en GPS, vilket gör det enkelt att snabbt lokalisera bussen.

Om Axis Communications
Axis är ett IT-företag som erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer. Företaget är global marknadsledare inom nätverksvideo och en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning. Axis produkter och lösningar är inriktade på säkerhetsövervakning och fjärrövervakning, som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar. Axis är ett Sverigebaserat företag som agerar globalt via egna kontor i ett tjugotal länder och genom partnersamarbete i mer än 70 länder. Axis grundades 1984 och är noterat på NASDAQ OMX Stockholm under symbolen AXIS. Mer information om Axis finns på www.axis.com