Axis Communications gaat samenwerking aan met Ingram Micro

Rotterdam, 2015-sep-17
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Axis Communications, wereldwijd marktleider in netwerkvideotoepassingen heeft een samenwerkingsoverkomst gesloten met Ingram Micro. Met ingang van 1 oktober start Ingram Micro met de verkoop van het Axis-portfolio aan Nederlandse resellers die zich richten op kleine en middelgrote ondernemeningen en enterprises. Deze stap helpt Axis bij het ondersteunen van zijn partners in de IT-markt en voorziet Ingram Micro van een flinke uitbreiding van zijn aanbod in physical security-oplossingen.

Tanja Hilpert, Director Sales Middle Europe van Axis: “Dankzij de samenwerking met Ingram Micro voegen we een sterke partner toe aan ons bestaande distributienetwerk in Nederland. Ingram Micro beschikt over een uitstekend netwerk en zal ons helpen onze oplossingen naar de markt te brengen waarbij het MKB een belangrijke focus zal zijn. Dankzij de combinatie van onze oplossingen voor video-surveillance en oplossingen van andere leveranciers, beschikt Ingram Micro nu over een breed portfolio innovatieve producten voor zeer uiteenlopende situaties en voor organisaties van elke omvang.”

Remco van Zutphen, Business Manager bij Ingram Micro is eveneens enthousiast: “Omdat videocamera’s in toenemende mate gekoppeld worden aan intelligente oplossingen, verschuift de beveiligingsmarkt meer en meer richting IT. Dat merken we onder andere door de toenemende vraag vanuit onze klanten. De koppeling met het datacenter, storage en de cloud is kan snel gerealiseerd worden waardoor we in staat zijn een totaaloplossing aan bieden. De toevoeging van het Axis-portfolio is een perfecte aanvulling in ons streven naar het zijn van een multi-specialized distribitor.”

Over Ingram Micro

Ingram Micro helpt ondernemingen de belofte van technologie te realiseren. Geen ander bedrijf levert het complete spectrum aan wereldwijde technologie- en supply chain services aan partners over de hele wereld. Ingram Micro’s mondiale infrastructuur en diepgaande expertise in technologieoplossingen, supply chain, cloud en mobility stellen zijn business partners in staat efficiënt en succesvol te opereren in de markten die zij bedienen. Ongeëvenaarde flexibiliteit, diepgaande kennis van de markt en betrouwbaarheid, die het resultaat zijn van decennia aan hechte relaties, maken Ingram Micro uniek en toonaangevend. Ontdek hoe Ingram Micro u kan helpen de belofte van technologie te realiseren. Bezoek www.ingrammicro.nlOver Axis

Axis Communications biedt intelligente beveilingsoplossingen aan voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijde marktleider in netwerkvideo, zet Axis de toon in de sector door het lanceren van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten -gebaseerd op een open platform -, via een globaal partnernetwerk. Axis ontwikkelt lange termijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 2.000 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 40 landen en een samenwerking met ruim 70.000 partners in 179 landen. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.axis.com.