Ny AXIS Q17-serie nätverkskameror med ”WDR-Dynamic Capture”-teknik, som ger klarare bild i svåra ljusförhållanden.

Lund, 2015-sep-07
This content is available in the following languages: Swedish

AXIS Q1775 och AXIS Q1775-E fasta nätverkskameror med 10x optisk zoom och auto fokus, samt WDR–Dynamic Capture. Nätverkskamerorna passar till videoövervaknings-applikationer för stora och vidsträckta områden, där det även finns ett behov av detaljbilder i identifikationssyfte.

AXIS Q1775 och AXIS Q1775-E täcker stora områden, med både heltäckande översiktsvideo och detaljerade bilder som kan användas för identifikation av objekt.
Axis Communications, marknadsledaren inom nätverksvideo, annonserar idag nya versioner av de populära nätverkskamerorna AXIS Q1755 och AXIS Q1755-E. Kamerorna har Wide Dynamic Range – Dynamic Capture teknik, som gör att de levererar en oslagbart klar och skarp videoström.
AXIS Q1775 och AXIS Q1775-E har en upplösning på 1080p (full HD), förbättrad ljuskänslighet, dag- och nattfunktionalitet samt en utgång för komponentvideo. Detta garanterar utomordentlig bildkvalitet även vid visning av rörliga objekt. Kamerorna har även utmärkt CD-kvalitet, tvåvägs-audio i 48 kHz, som ger inspelad video av hög kvalitet och är perfekt anpassade för analys av audio.

“Eftersom produkternas formfaktor är identisk med den tidigare modellen AXIS Q1755 är det möjligt att enkelt uppgradera en befintlig videoövervakningsinstallation med den senaste tekniken”, säger Erik Frännlid, Axis Director of Product Managment. ”AXIS Q1775 kan också integreras med andra produkter så som explosions säkrade kamerahus och pan/tilt lösningar.”

AXIS Q1775-E är en utomhusanpassad kamera, med en design som passar säkerhetsinstallationer för byggnader, parkeringsplatser och generell stadsmiljö. Kameran används med fördel till bevakning av in- och utgångar samt perimeter skydd för större områden. Axis’ Arctic Temperature Control gör att kameran, som är IP66, IK10 och NEMA 4X-klassad, fungerar i temperaturer ner till -40 °C.

”Nätverkskameror är smarta produkter. Intelligent videoanalys gör det möjligt för säkerhetspersonal att inte bara använda video för att analysera vad som har hänt, utan också att automatiskt upptäcka och sedan agera på en situation i samma stund som den uppstår,” säger Erik Frännlid. ”Desto tidigare operatören av videoinstallationen blir varse om en incident desto mer tid har han/hon på sig att agera. Ofta startar en incident med ett ovanligt ljud. Det kan vara ett skrik, en explosion eller ett pistolskott. Ljud detekteras inte med hjälp av videoanalys – ljud detekteras med hjälp av audioanalys. AXIS Q1775 och AXIS Q1775-E har audiofunktionalitet av hög kvalitet som möjliggör ett flertal applikationer för audioanalys, vilka erbjuds av Axis partners”.

AXIS Q1775 och AXIS 1775-E har stöd för rörelsedetektering, ”active tampering alarm”, chock detektering och ”Gatekeeping”- funktionalitet (att vakta en grind och zooma in på specifika objekt). De levererar multipla, individuella och konfigurationsbara H.264 och Motion JPEG videoströmmar i högsta bildhastighet samt möjliggör ”edge recording” för en optimal lagring av videomaterialet på kameran. Kamerorna har också stöd för intelligenta videoapplikationer såsom personräkning, och AXIS Camera Application Platform och AXIS Video Hosting System, samt öppna programmeringsinterface för mjukvaruintegration, inklusive ONVIF.

AXIS Q1775 och AXIS Q1775-E kan köpas via Axis distributionsnätverk till ett rekommenderat pris på $1299 respektive €1599

För bilder och mer information gå till: http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=q17series


For further information about Axis Communications, please contact:

Kristina Tullberg, PR och Kommunikationsspecialist, Axis Communications
Phone: + 46 46 272 1800, E-mail: pressoffice-ne@axis.com.

Om Axis Communications


Axis erbjuder intelligenta säkerhetslösningar som möjliggör för en smartare och säkrare värld. Som marknadsledare inom nätverksvideo driver Axis branschutvecklingen genom att kontinuerligt lansera innovativa nätverksprodukter, baserade på öppna plattformar, som adderar ökat kundvärde och distribueras i ett globalt partnernätverk. Axis har långsiktiga relationer med partner och erbjuder dem kunskap och banbrytande nätverksprodukter på befintliga och nya marknader.
Axis har över 2000 engagerade anställda i över 40 länder runt om i världen och arbetar med ett nätverk av fler än 75 000 partner i 179 länder. Axis är ett svenskt företag som grundades 1984 och är noterat på NASDAQ Stockholm (AXIS). Mer information om Axis finns på
www.axis.com.