Axis camera’s ingezet voor sfeerbeheer festivals

Rotterdam, 2015-jul-06
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Afgelopen weekend bezochten naar schatting 55.000 mensen het driedaagse festival Wish Outdoor in Beek en Donk. Onder een felle zon, een paar stortbuien én het toeziend oog van de netwerkcamera’s van Axis Communications, wereldwijd marktleider in netwerkvideotoepassingen, leefden zij zich uit op elektronische dansmuziek. De bezoekers waren uitgelaten en tevreden, de beelden helder en scherp. Festival Hotspot, specialist in evenementenautomatisering, installeerde het camerasysteem.

Sfeerbewaking

Om festivals daadwerkelijk feestelijk te laten verlopen, worden naast beveiligingspersoneel, steeds vaker netwerkcamera’s ingezet. Digitale netwerken doen hun intrede bij festivals en maken het mogelijk netwerkcamera’s in te zetten in plaats van analoge camera’s, welke nogal eens voor beeldruis kunnen zorgen. Dit alles om het toezicht op terrein, materiaal en mensen te optimaliseren. Tijdens Wish Outdoor werden publiek en sfeer goed in de gaten gehouden voor een snelle respons op ongewenst gedrag. Hiertoe waren netwerkcamera’s van Axis geïnstalleerd. Hulpverleners en beveiligers konden zodoende snel ter plaatse zijn.

De Axis Q60 en P55 PTZ Network Video camera’s zijn voorzien van geavanceerde zoomfunctionaliteiten. Ze zien tot 200 meter haarscherp en het is bijzonder eenvoudig in te zoomen om bepaalde situaties scherp in beeld te brengen. Onopvallend brengen zij zelfs de kleinste uithoeken van een festival goed in beeld. Op deze manier kan iedere organisatie zijn beveiligingspersoneel zowel efficiënt als veilig inzetten. Minder zichtbare beveiligingsmaatregelen dragen immers bij aan de algehele sfeer en uitstraling van een evenement.

Nauwkeurig

De Q60-serie is speciaal ontworpen voor situaties waarin beeldkwaliteit van de camera van groot belang is, zoals bij festivals als Wish Outdoor. Bij evenementen geeft de optische kwaliteit van de camera meestal de doorslag. Zowel bij zeer fel zonlicht als in het donker zijn de beelden nog steeds bruikbaar voor de beoogde beveiligingsdoeleinden.

Jan Goossens, eigenaar van Festival Hotspot, heeft vertrouwen in de oplossing van Axis: “Wij kiezen voor deze camera’s vanwege de hoge kwaliteit. De zoomfunctionaliteit is heel nauwkeurig. Perfect om op een festival als Wish Outdoor, waar altijd een uitgelaten stemming heerst, de algehele sfeer te bewaken. Voor ons is het belangrijk dat we organisaties een compleet pakket kunnen aanbieden. Naast kwalitatief hoogwaardige Wi-Fi-hotspots en voorzieningen van pinautomaten, zoals op Wish Outdoor, dus ook netwerkcamera’s. Op die manier heeft iedereen het naar zijn zin, van bezoeker tot en met beveiliger.”

Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij Axis: “Nederland is naar het schijnt het land met de meeste festivals ter wereld. Om alles goed te laten verlopen bij deze grote evenementen, handhaven gemeentes veelal een zero-tolerance beleid. Met Festival Hotspot als partner zijn we blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan de beveiliging van festivals en daarmee aan dit beleid. De netwerkvoorzieningen die Festival Hotspot voor hun rekening nemen, maken het mogelijk een geïntegreerd camerasysteem aan te leggen, naast de andere automatiseringstoepassingen die het bedrijf aanbiedt.”

Over Festival Hotspot

Festival Hotspot, een dienst van Syan BV, biedt een optimale service voor bezoekers van festivals en evenementen. Festival Hotspot plaatst WiFi hotspots of legt tijdelijke netwerken aan, waardoor het WiFi netwerk optimaal functioneert. Daarnaast is het mogelijk dat Festival Hotspot de ICT-omgeving geheel of gedeeltelijk uit hand neemt, waaronder pinautomaten en beveiliging.

Voor meer informatie

Festival Hotspot
Jan Goossens
Telefoon: 0492-747120
E-mail: info@festivalhotspot.com
Over Axis

Axis Communications biedt intelligente beveilingsoplossingen aan voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijde marktleider in netwerkvideo, zet Axis de toon in de sector door het lanceren van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten -gebaseerd op een open platform -, via een globaal partnernetwerk. Axis ontwikkelt lange termijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 1.900 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 40 landen en een samenwerking met ruim 70.000 partners in 179 landen. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.axis.com.