Axis voegt kaartlezer toe aan assortiment fysieke toegangscontrole

Rotterdam, 2014-sep-25
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Essen, 25 september 2014 - Axis Communications, wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkvideo, introduceert de AXIS A4011-E. Deze kaartlezer voor fysieke toegangscontrole is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen Axis en ASSA Abloy. De kaartlezer ondersteunt aanraakvrije invoer op basis van de meest gangbare kaarttypes, is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik en heeft een ergonomisch ontwerp, met een verlicht toetsenblok en goed leesbare symbolen.

Gebruiksvriendelijk en eenvoudige systeemuitbreiding
De lezer heeft een gebruiksvriendelijke interface met verlichte symbolen en geluidsmeldingen die de gebruiker duidelijk over de toegangsstatus informeren. Het toetsenblok is voorzien van achtergrondverlichting en duurzame toetsen in roestvrij staal. De AXIS A4011-E is een solide, generieke lezer die verschillende kaartindelingen ondersteunt. Zo speelt hij moeiteloos in op specifieke systeemeisen en kan de lezer twee verschillende kaartindelingen tegelijk verwerken. Dit maakt systeemuitbreiding en migratie tussen verschillende type kaarten eenvoudig.

“Kaartlezers voor toegangscontrole zijn standaardproducten die onontbeerlijk zijn om een totaaloplossing voor fysieke toegangscontrole te kunnen aanbieden. Er is dan ook veel vraag naar. Met de nieuwe AXIS A4011-E kunnen we onze klanten voortaan een duurzame, goed doordachte kaartlezer bieden die geschikt is voor de meeste installaties”, aldus Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe van Axis Communications. “Bovendien is dit product gebaseerd op bewezen technologie van Assa Abloy, een bedrijf met veel ervaring op het gebied van kaartlezers en andere oplossingen voor toegangsbeheer.”

Overige functies van de AXIS A4011-E-lezer zijn onder andere:

• Compatibiliteit met de AXIS A1001 netwerkdeurcontroller
• Ondersteuning voor de meeste 13,56 MHz-kaartindelingen, zoals MIFARE Classic, MIFARE Plus, MIFARE DESFire EV1, iCLASS en SEOS
• Ingebouwde anti-sabotage schakelaars tussen behuizing en wand
• Hoge leessnelheid
• Bestand tegen temperaturen van -25 ºC tot +70 ºC
• IP54-classificatie

Beschikbaarheid
De nieuwe AXIS A4011-E-lezer is naar verwachting vanaf het vierde kwartaal van 2014 beschikbaar via de distributiekanalen van Axis.


Over Axis
Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijd marktleider in netwerkvideo zet Axis de toon in de sector door het introduceren van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige netwerkproducten, gebaseerd op een open platform, via een wereldwijd partnernetwerk. Axis ontwikkelt lange termijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 1.600 toegewijde werknemers met kantoren in meer dan 40 landen en een samenwerking met ruim 60.000 partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS.