Axis breidt portfolio uit met twee thermische netwerkcamera's

Rotterdam, 2010-jan-18
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Axis, leverancier van netwerkvideo-oplossingen, brengt twee thermische camera's op de markt: de AXIS Q1910 en de AXIS Q1910-E. De camera's vormen een uitstekende aanvulling op netwerkvideo-systemen die 24 uur per dag, 7 dagen per week moeten draaien. Door gebruik van warmtebeelden kunnen personen en incidenten met grote precisie waargenomen worden, ook bij slechte weersomstandigheden of als het donker is

Integratie in moderne videosurveillance-systemen

"Klanten vragen steeds vaker naar thermische camera's om hun IP-Surveillance te verbeteren" aldus Edwin Beerentemfel, sales manager bij Axis Communications in Nederland. Beerentemfel: "Er waren nog geen thermische netwerkcamera-systemen op de markt en bestaande analoge thermische camera's zijn moeilijk te integreren in moderne videosurveillance-systemen. De AXIS Q1910/-E zijn de eerste thermische netwerkcamera's die wel uitstekend te integreren zijn in ieder netwerkvideo-systemen."

Beelden op basis van warmte

Thermische camera's creëren beelden op basis van de warmte die een object, voertuig of persoon altijd uitstraalt. Hierdoor kunnen thermische camera’s in het donker beelden leveren, waarmee verdachte activiteiten zijn waar te nemen. Ook kunnen thermische camera's onder slechte weersomstandigheden meer zien dan traditionele camera's. Ze kunnen bijvoorbeeld door nevel, stof en rook kijken.

De AXIS Q1910 is gemaakt voor binnengebruik en de AXIS Q1910-E, met een IP66-beschermingsgraad, is voor buiten toepassingen. "Beide thermische netwerkcamera's zijn geschikt om bestaande camera's aan te vullen voor het beveiligen van gebouwen en terreinen. Ze zijn ook inzetbaar bij het bewaken van snel- en spoorwegen, inclusief bruggen, tunnels en perrons", zegt Edwin Beerentemfel.

Kenmerken


Beide camera's beschikken over een 160x128 resolutie, 8.33 fps en een 17° beeldhoek. Bovendien ondersteunen ze H.264 en Motion JPEG, audio, locale opslag van beelden en Power over Ethernet. Intelligentie video is een belangrijk onderdeel van de thermische camera. De AXIS Q1910/-E beschikken bijvoorbeeld over een sabotagealarm, bewegingsdetectie en ondersteuning voor het AXIS Camera Application Platform.

De camera’s worden ondersteund door video management applicaties binnen het Axis ADP programma en Axis Camera Station. Ze ondersteunen ook de ONVIF specificatie voor


Privacy

Privacy staat hoog in het vaandel. De camerabeelden worden niet opgeslagen en het controlecentrum is alleen toegankelijk voor medewerkers. Ook reageren klanten en ondernemers positief op het systeem. Bovendien moeten klanten toestemming geven om gefilmd te worden. Bij weigering van die toestemming mag de klant ook niets kopen.

Over Axis

Axis is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge op digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht en bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen.

Axis is in 1984 opgericht in Zweden en opereert wereldwijd, met kantoren in 20 landen en door samenwerking met partners in meer dan 70 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd aan de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op: www.axis.com.

Voor meer informatie:


Axis Communications BV
Edwin Beerentemfel
Telefoon: 010 – 750 46 00
E-mail: edwin.beerentemfel@axis.com

Whizpr
Willemijn Vader
Telefoon: 0317 - 410 483
E-mail: axis@whizpr.nl