Transportbedrijf van Maanen beveiligt warehouses met Axis camera's

Rotterdam, 2009-nov-02
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Transportbedrijf Van Maanen in Barneveld heeft zijn bedrijventerrein van 55.000 m2 beveiligd met netwerkcamera's van Axis. Dankzij deze hoge-resolutie camera's kunnen zij het terrein monitoren en bezoekers herkenbaar vastleggen. Ook zijn door de aanwezigheid van netwerkcamera's verschillende incidenten zoals aanrijdingen, schades en diefstallen snel en eenvoudig opgelost.

De aanleiding voor de aanschaf van netwerkcamera's was de bouw van een nieuwe loods. Het monitoren van deze loods, met een capaciteit van 11.000 pallets, werd met netwerkcamera's een stuk eenvoudiger. Zodoende kon het transportbedrijf zijn klanten de garantie bieden dat alle goederen veilig zijn, doordat het laden, lossen en opslag van spullen op beeld is vastgelegd. Daarnaast bieden camera's een effectieve manier om bewijsmateriaal te verzamelen van eventuele diefstal of aanrijdingen op het terrein.

Camera-installatie

Transportbedrijf Van Maanen koos voor een volledige installatie van 25 netwerkcamera's. Daarvan hangen 20 koepelvormige AXIS 215 PTZ binnen in de drie warehouses. Deze camera's zijn op afstand te draaien en te zoomen waardoor het mogelijk is om zowel het totale overzicht in het magazijn te bekijken als specifiek een gangpad of pallet. De camera is, dankzij zijn ingebouwde intelligentie, zelf in staat te switchen tussen verschillende camerastanden. Daarnaast hangen 5 AXIS 214 PTZ buiten aan gebouwen en lantaarnpalen. Deze camera beschikt over dezelfde technologische mogelijkheden, maar heeft aanvullend een weer- en vandalismebestendige behuizing.

Willem van Riesen, directeur Van Maanen Transport: "Dankzij de camera's van Axis zijn we in staat in onze magazijnen en de omliggende terreinen continu te bewaken, zonder dat er een surveillant rondloopt. We kunnen nu van achter ons bureau of thuis kijken of alles in orde is. Dat geeft een prettig gevoel. Tevens hebben we dankzij de beschikbare camerabeelden concrete gevallen van diefstal, indringers en schade aan voertuigen op kunnen lossen. Daarmee heeft deze oplossing zich voor ons bewezen." De camera's en installatie zijn geleverd door Axis-partner Secured by Web. Via de gebruiksvriendelijke managementsoftware van Milestone is het eenvoudig om op afstand in te loggen en via elke willekeurige pc ter plaatse mee te kijken. Ook medewerkers van het transportbedrijf staan positief ten opzichte van de aanwezigheid van camera's. Dat komt doordat de camerabeelden uitsluitsel hebben gegeven in een aantal lastige situaties.

Privacy

Privacy staat hoog in het vaandel. De camerabeelden worden niet opgeslagen en het controlecentrum is alleen toegankelijk voor medewerkers. Ook reageren klanten en ondernemers positief op het systeem. Bovendien moeten klanten toestemming geven om gefilmd te worden. Bij weigering van die toestemming mag de klant ook niets kopen.

Over Axis

Axis is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge op digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht en bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen.

Axis is in 1984 opgericht in Zweden en opereert wereldwijd, met kantoren in 20 landen en door samenwerking met partners in meer dan 70 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd aan de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op: www.axis.com.

Voor meer informatie:


Axis Communications BV
Edwin Beerentemfel
Telefoon: 010 – 750 46 00
E-mail: edwin.beerentemfel@axis.com

Whizpr
Maartje Dekens
Telefoon: 0317 - 410 483
E-mail: axis@whizpr.nl