Beveiliging Koninginnedag 2010 succesvol door publieke-private samenwerking

Rotterdam, 2010-mei-25
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Live beveiligingscamerabeelden dankzij publiek-private samenwerking

Voor de beveiliging op Koninginnedag in Wemeldinge en Middelburg zijn dit jaar verstrekkende maatregelen genomen in vergelijking met voorgaande jaren. Zo werden onder meer Axis-camera's ingezet en werd iedereen die in de buurt van de Koninklijke familie kwam van tevoren gescreend. De beveiliging was een samenwerking tussen publieke en private bedrijven.

Daarnaast was voor die dag het preventief fouilleren van de tienduizenden verwachte bezoekers toegestaan. Bovendien werden delen van Middelburg en Wemeldinge autovrij gemaakt en bezoekers dus met camera's in de gaten gehouden. De beelden van de AXIS Q6032-E netwerkcamera’s werden zowel in Wemeldinge als in Middelburg live bekeken in de Regionale Toezicht Ruimte Brabant onder regie van medewerkers van de Regio Politie Zeeland.

De beveiliging van Koninginnedag 2010 is een voorbeeld van een succesvolle publiek-private samenwerking tussen de Regio Politie Zeeland, CrimiNee! Brabant en IJsselland, vtsPN (Voorziening tot Samenwerking Politie Nederland), AXIS, DIT is Beveiligen, Securitas, Aivex, Eindhoven Fiber eXchange, Zeelandnet Zakelijk en Paree BV.

Jeroen Kouwenhoven, key account manager bij Axis: ”Voor dit project leverden wij de Q6032-E beveiligingscamera. Dit is een camera die direct gereed is voor buitengebruik en snel en gemakkelijk te installeren is en bovenden hoge kwaliteit beelden levert. Dit is van belang voor het goed kunnen uitlezen en distribueren van beelden tijdens dit soort grootschalige evenementen. De cameraobservanten van Securitas de Regiopolitie Zeeland hebben zo de beschikking gehad over hoge kwaliteit live-streaming beelden, waarbij er eenvoudig kon worden overgegaan tot identificatie na sterk inzoomen, herkenning, overzichtcontrole en detectie."

Dhr. B. Manders, directeur Aivex “Deze hoge kwaliteit van de beelden is van groot belang, omdat alle mogelijke detailinformatie goed moet worden vastgelegd. Er mag op zo'n dag immers niets aan het toeval worden overgelaten De samenwerking tussen deze partijen verliep zonder enige technische storing, zodat zowel het publiek als de Koninklijke familie kunnen terugkijken op een geslaagde dag.”


Privacy

Privacy staat hoog in het vaandel. De camerabeelden worden niet opgeslagen en het controlecentrum is alleen toegankelijk voor medewerkers. Ook reageren klanten en ondernemers positief op het systeem. Bovendien moeten klanten toestemming geven om gefilmd te worden. Bij weigering van die toestemming mag de klant ook niets kopen.

Over Axis

Axis is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge op digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht en bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen.

Axis is in 1984 opgericht in Zweden en opereert wereldwijd, met kantoren in 20 landen en door samenwerking met partners in meer dan 70 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd aan de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op: www.axis.com.

Voor meer informatie:


Axis Communications BV
Edwin Beerentemfel
Telefoon: 010 – 750 46 00
E-mail: edwin.beerentemfel@axis.com

Whizpr
Inez Diepenbach / Willemijn Vader
Telefoon: 0317 - 410 483
E-mail: axis@whizpr.nl