Axis introduceert betaalbare full-HDTV 1080p netwerkcamera

Rotterdam, 2014-feb-20
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Eenvoudig te installeren en betaalbare netwerkcamera oplossing voor woonomgevingen, kleine winkels en kantoren

Rotterdam, 20 februari 2014 - Axis Communications, marktleider in netwerkcamera’s, kondigt de AXIS M1025 aan. Deze compacte netwerkcamera voor binnengebruik levert een beeldkwaliteit in full-HDTV 1080p of 2 megapixel resolutie in full frame rate. De camera is uitgerust met slimme functies, zoals ondersteuning van HDMI-output (micro) voor livestreaming op een monitor met HDTV 720p. Verder biedt het ondersteuning voor een geheugenkaart om beelden op te slaan en met Corridor Format is een optimale bewaking van nauwe gangen en paden mogelijk. Tot slot biedt de camera ondersteuning voor Power over Ethernet als optie naast voeding via het stopcontact.

Eerste full-HDTV 1080p/2 megapixel in AXIS M10 serie
“De AXIS M1025 is de eerste camera met full-HDTV 1080p of 2 megapixel in de AXIS M10 serie. Aan deze camera hebben we ondersteuning voor HDMI (micro) en Power over Ethernet toegevoegd”, vertelt Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij Axis. “De HDMI-uitgang (micro) is handig voor winkeliers die behoefte hebben aan een zichtbare monitor. De Power over Ethernet-functie vereenvoudigt de installatie, waardoor gebruikers tijd en geld besparen. De flexibiliteit van deze stijlvolle, betaalbare camera maakt het bij uitstek geschikt voor gebruikers van kleine bewakingssystemen, voor de beveiliging van kleine kantoren en voor thuisgebruikers.”

De AXIS M1025 ondersteunt bovendien het AXIS Video Hosting System met één-klik-camera-aansluiting, waardoor deze netwerkcamera geschikt is voor oplossingen met hosted video. Dankzij de ondersteuning van geheugenkaarten is de AXIS M1025 ook geschikt voor AXIS Camera Companion, een betaalbare netwerk-video-oplossing voor kleine installaties. De AXIS M1025 ondersteunt meerdere H.264 videostreams.

Via het Axis Application Development Partner Program en AXIS Camera Station wordt de AXIS M1025 ondersteund door het grootste aanbod aan videobeheersoftware in de sector. De camera is compatibel met het AXIS Camera Application Platform, AXIS Camera Companion, AXIS Video Hosting System en ONVIF. Zo kan de camera eenvoudig in andere systemen worden ingepast en kunnen applicatieontwikkelaars de camera van intelligente functies voorzien.

Beschikbaarheid en prijs
De AXIS M1025 is beschikbaar via de Axis distributiekanalen in de loop van Q1 2014 voor een adviesprijs van €251,-.

AXIS M1145 en AXIS M1145-L
Axis introduceert tevens twee vaste en compacte netwerkcamera’s, de AXIS M1145 en M1145-L, beide met full-HDTV 1080p beeldkwaliteit en efficiënte H.264 videostream standaard. De AXIS M1145-L is bovendien uitgerust met ingebouwde en aanpasbare IR LED-verlichting die eenvoudige en discrete dag- en nacht videobewaking mogelijk maakt. Beide camera’s zijn geschikt voor videobewaking oplossingen in winkels, restaurants, hotels en kantoren. Voor meer informatie en specificaties, klik hier voor het volledige Engelstalige persbericht.

Over Axis
Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijd marktleider in netwerkvideo, zet Axis de toon in de sector door het introduceren van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten -gebaseerd op een open platform -, via een globaal partnernetwerk. Axis ontwikkelt lange termijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 1.600 toegewijde werknemers met kantoren in meer dan 40 landen en een samenwerking met ruim 60.000 partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over AXIS op www.axis.com.