Axis introduceert HDTV PTZ-domecamera’s met roestvrijstalen behuizing

Rotterdam, 2014-feb-07
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Geschikt voor bewakingstoepassingen en extern beheer in maritieme omgevingen

Axis Communications, marktleider op het gebied van netwerkvideo, kondigt drie roestvrijstalen, zeewaterbestendige camera's aan die geschikt zijn voor buitentoepassingen, een 360° zicht van de omgeving mogelijk maken, resoluties tot HDTV 1080p en een hoog detailniveau bieden met tot 36x optische zoom. De camera’s zijn te gebruiken voor bewakingstoepassingen en extern beheer in maritieme omgevingen; ze zijn namelijk bestand tegen het corrosieve effect van zeewater en chemische reinigingsmiddelen. Door toepassing van stikstof onder hoge druk wordt interne condensatie voorkomen.

-30 °C tot 50 °C
De AXIS Q60-S-camera's (AXIS Q6042-S, AXIS Q6044-S en AXIS Q6045-S), met roestvrij staal dat aan de SAE 316L-norm voldoet en een doorzichtige nylon dome-behuizing, functioneren bij -30 °C tot 50 °C. Ze bieden bescherming tegen stof, regen, hoogdrukreiniging, sneeuw, ijs en zout water.

Verschillen tussen de Q60 camera’s
De AXIS Q6042-S biedt D1-resolutie en 36x optische zoom. De AXIS Q6044-S biedt HDTV 720p en 30x optische zoom en de AXIS Q6045-S biedt ondersteuning voor HDTV 1080p en 20x optische zoom. Alle Q60-S-camera's van AXIS ondersteunen schokdetectie, die mechanisch detecteert wanneer de camera een klap krijgt en vervolgens een alarm activeert. De AXIS Q6042-S en AXIS Q6044-S bieden elektronische beeldstabilisatie, wat trillingen (door wind of verkeer) vermindert en duidelijkere en beter bruikbare videobeelden oplevert.

De AXIS Q6044-S biedt ook ondersteuning voor automatische ontneveling, waarbij mist of nevel in beeld automatisch wordt weggefilterd voor duidelijkere videobeelden. De AXIS Q6044-S biedt een bijna drie keer betere lichtgevoeligheid dan de gangbare norm voor HDTV-camera's wat zorgt voor geschikte videokwaliteit bij matige lichtomstandigheden. De AXIS Q6045-S biedt de hoogste videoresolutie en een uitzonderlijk hoog detailniveau bij breedveld- en ingezoomde weergaven. Naast de functies Autotracking en Active Gatekeeper, die beschikbaar zijn op alle AXIS Q60-modellen, beschikt de AXIS Q6045-S over ingebouwde video-analysefuncties, zoals fel-lichtcompensatie (waarbij felle verlichting wordt gemaskeerd voor een rustiger beeld), gatekeeper, objectteller en ingangs- /uitgangsdetectie.

"De AXIS Q60-S-camera's met stikstof geproduceerde roestvrijstalen behuizing bieden uitzonderlijke videobewaking en een hoge duurzaamheid voor betrouwbare prestaties in veeleisende binnen- en buitenomgevingen, zoals op mijnbouw-, olie- en gaslocaties, evenals in productiefaciliteiten in de voedselindustrie, de medische sector en cleanroom-omgevingen", aldus Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij Axis. "De roestvrijstalen modellen vormen de nieuwste toevoeging aan onze onlangs verbeterde AXIS Q60 PTZ Dome-serie."

Beschikbaarheid
De camera's worden geleverd met een multi-connectorkabel en een switch voor mediaconversie die geschikt is voor netwerkverbindingen via standaard netwerk- of glasvezelkabels. Met deze switch kunnen de camera's op externe alarmapparaten worden aangesloten, via twee configureerbare ingangs-/uitgangspoorten en op 12 V netvoeding. De AXIS Q60-S-camera's zijn verkrijgbaar via de distributiekanalen van Axis. Roestvrijstalen montageaccessoires worden afzonderlijk verkocht.

Aanvullende kenmerken van de AXIS Q60-S-camera's
• De camera’s beschikken over de goedkeuringen IP66, IP6K9K, NEMA 4X en MIL-STD-810G 509.5
• Ondersteuning van H.264 Main Profile voor een efficiënte videocompressie met behoud van een hoge beeldkwaliteit en een minimaal gebruik van bandbreedte en opslagruimte. Andere ondersteunde compressie-indelingen zijn H.264 Baseline Profile en Motion JPEG.
• Aanpasbare dag-/nachtfunctionaliteit, waardoor operators kunnen bepalen wanneer de camera automatisch moet schakelen tussen dagmodus (wanneer video in kleur wordt gepresenteerd) en nachtmodus (wanneer video in zwart-wit wordt gepresenteerd) om gebruik te maken van infrarood bij weinig omgevingslicht.
• Bewakingsronde waarmee de camera's automatisch in 256 vooraf ingestelde standen kan worden gericht. De bewakingsronde kan eenvoudig worden ingesteld met behulp van de ronde-opnamefunctionaliteit.
• AXIS Camera Application Platform voor de installatie van aanvullende, intelligente videotoepassingen.
• Ingebouwde slots voor SD/SDHC/SDXC-geheugenkaarten voor lokale opslag van opnames.

De AXIS Q60-S-camera's worden ondersteund door de meeste videobeheersoftware in de sector dankzij hetAxis Application Development Partner-programma,AXIS Camera Station en het aanvullendeAXIS Camera Companion. De camera biedt ook ondersteuning voorAXIS Video Hosting System enONVIF voor een eenvoudige integratie van camerasystemen.

Over Axis
Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijd marktleider in netwerkvideo, zet Axis de toon in de sector door het introduceren van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten -gebaseerd op een open platform -, via een globaal partnernetwerk. Axis ontwikkelt lange termijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 1.600 toegewijde werknemers met kantoren in meer dan 40 landen en een samenwerking met ruim 60.000 partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over AXIS op www.axis.com.