Axis kondigt nieuwe ARTPEC-5 chip aan

Rotterdam, 2014-jan-13
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Met full hdtv-resolutie videoprocessing geschikt voor vastleggen van beeld in hoge snelheid

Axis Communications, wereldwijd marktleider in netwerkvideo-oplossingen, kondigt de volgende generatie system-on- chip aan voor netwerkvideocamera’s en video-encoders. De nieuwe ARTPEC-5 is gebaseerd op dual-core multiprocessorarchitectuur, beschikt over een groter cachegeheugen en een hogere geheugendoorvoer. Tevens biedt de chip meer processingkracht en -prestaties verhoogde capaciteiten voor intelligente videoprocessing en videoanalyse toepassingen.

Snelle bewegingen in detail vastleggen
De nieuwe ARTPEC-5 chip biedt ondersteuning voor de H.264 High Profile (HiP) videocompressiestandaard en een hoge framesnelheid codering (60 fps) in full hdtv-resolutie (1080p). Dit komt overeen met tweemaal de framesnelheid en resolutie die geboden wordt door hedendaagse conventionele hdtv-videobewakingsoplossingen. Hoge framesnelheden maken het mogelijk om snelle bewegingen tot in detail vast te leggen, bijvoorbeeld wanneer nummerborden van snel rijdende voertuigen moeten worden geïdentificeerd. Met full hdtv-resolutie kunnen grote overzichtsgebieden in de gaten worden gehouden zonder afbreuk te hoeven doen aan afbeeldingsdetails, bijvoorbeeld wanneer er een incident plaatsvindt.

Gereduceerd stroomverbruik en meer videostreams tegelijk afhandelen
Met de ARTPEC-5 introduceert Axis een geoptimaliseerd ontwerp dat resulteert in gereduceerd stroomverbruik van netwerkvideocamera’s en video-encoders. De nieuwe chip kan meer videostreams tegelijk afhandelen dan eerdere generaties. Daarnaast beschikt de chip over een snellere SD-kaart-interface voor edge storage en maakt de chip het mogelijk camera’s te ontwerpen met geavanceerde beeldverwerkingscapaciteit. Op deze manier wordt tegemoet gekomen aan de meest veeleisende uitdagingen op het gebied van videobewaking.

Meer processingkracht en –prestaties en applicaties op elke camera
Dankzij zijn dual-core multiprocessorarchitectuur, groter cachegeheugen en hogere geheugendoorvoer, biedt de nieuwe ARTPEC-5 chip meer processingkracht en -prestaties voor intelligente videoprocessing en videoanalysetoepassingen. Met het AXIS Camera Application Platform kunnen eindgebruikers eenvoudig applicaties selecteren en downloaden op hun Axis-camera’s. Er is een groot portfolio van applicaties beschikbaar dat geavanceerde functionaliteiten biedt zoals herkenning, tellen, detectie en opvolging.

Applicatieontwikkelaars kunnen zich aanmelden voor het Axis Application Development Partner (ADP)-programma. Daarnaast biedt Axis een software development kit (SDK) en een compatibiliteits-tool om ervoor te zorgen dat de applicaties op alle Axis-camera’s werken.

Over Axis
Axis Communications BV is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge naar digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht, bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen. Axis heeft wereldwijd meer dan 1.600 toegewijde werknemers met kantoren in meer dan 40 landen en een samenwerking met partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode Axis. Meer informatie over AXIS op www.axis.com.