Axis lanceert camera die opgaat in de omgeving

Rotterdam, 2013-dec-11
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Geschikt voor stedelijke omgevingen, bedrijfsterreinen, parkeergarages en schoolpleinen

De bolvormige netwerkcamera AXIS P5415-E PTZ is de nieuwste toevoeging aan het assortiment muurcamera’s voor buitengebruik van Axis Communications, wereldwijd marktleider in netwerkvideo-oplossingen. De camera heeft volg-, kantel- en zoomfuncties en een onopvallend uiterlijk, waardoor deze opgaat in de omgeving. De bolvormige HDTV 1080p PTZ-camera met 18x optische zoom beschikt over een duurzaam gemotoriseerd volg-/kantelsysteem. De camera is geschikt voor stedelijke omgevingen en voor bewaking van bedrijfsterreinen, parkeergarages en schoolpleinen.

Kostenefficiënt en eenvoudige installatie
De AXIS P5415-E PTZ is de tweede camera in de AXIS P54-reeks. Deze reeks bestaat uit PTZ-camera’s die zonder montagesteun rechtstreeks aan de muur kunnen worden gemonteerd. Anders dan bij de traditionele muurmontage gebruikt de AXIS P5415-E een interne muurbeugel, zodat de camera één geheel vormt met het gebouw. Dankzij deze ingebouwde beugel zijn geen afzonderlijke accessoires nodig, waardoor hij financieel aantrekkelijker is. Ook is de camera op die manier eenvoudiger en sneller te installeren. Tevens is de camera gemakkelijk te beschilderen in de kleur van de muur, voor optimale discretie.

Betrouwbaar en goede beeldkwaliteit
De AXIS P5415-E is een betrouwbare PTZ-camera die weinig onderhoud vergt. Het volg-/kantelsysteem is duurzaam en efficiënt: er komen geen mechanische onderdelen aan te pas, zoals aandrijfriemen en tandwielen. De camera is rechtstreeks gekoppeld aan de aandrijfas van de twee motoren: een voor de volgfunctie en een om de camera te kantelen. De AXIS P5414-E is ook uitgerust met een lichtgevoelige beeldsensor die bij weinig licht een betere beeldkwaliteit biedt dan veel andere HDTV 1080p PTZ-camera’s.

“Dankzij het uiterlijk, de eenvoudige installatie en goede prestaties en prijs zijn AXIS P54-camera’s een geschikte keuze voor muurinstallaties, waarbij een breed gebied moet worden bewaakt met een volg-/kantel-/zoomcamera”, aldus Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij Axis. “De hardware van de AXIS P54-camera’s heeft een innovatief ontwerp dat niet alleen architecten en ontwerpers aanspreekt, maar de installatie ook betrouwbaar en kosteneffectief maakt.”

Kenmerken van de AXIS P5415-E
• Uitgerust met zonwering, die eenvoudig te verwijderen is zodat deze beschilderd kan worden in de kleur van de muur.
• Dankzij de aflopende vorm van de zonwering is de camera beter bestand tegen vandalisme.
• De camera heeft een verborgen lasdoos met ondersteuning voor audio in twee richtingen, vier te configureren in- en uitgangen voor externe apparatuur en een geheugenkaartsleuf.
• Zowel 24 V gelijkstroom als Power over Ethernet Plus (IEEE 802.3at) is te gebruiken.
• 270° weergave mogelijk. Met een hoekmontagebeugel is de camera aan de hoek van een gebouw te monteren en daardoor geschikt om een nog groter gebied te bewaken.
• De 18x optische zoom zorgt voor gedetailleerde beelden met HDTV 1080p-resolutie (1920 x 1080 pixels).
• De camera ondersteunt ook Advanced Gatekeeper. Zo kan hij automatisch kantelen en zoomen naar een vooraf bepaalde positie, zodra in een ingesteld gebied beweging wordt waargenomen.
• Ondersteuning van H.264 Main Profile voor efficiënte compressie van beelden zonder kwaliteitsverlies. Zo wordt zo weinig mogelijk bandbreedte en opslagruimte ingenomen. Andere ondersteunde compressie-indelingen zijn H.264 Baseline Profile en Motion JPEG.
• Dag/nachtfunctie in de vorm van een automatisch verwijderbaar infraroodfilter voor kleurenbeelden overdag en hoogwaardige zwart-witbeelden bij weinig licht.
• Intelligente videofuncties, zoals videobewegingsdetectie, Advanced Gatekeeper en audiodetectie. Tevens ondersteuning voor extra applicaties via het AXIS Camera Application Platform.
• De camera voldoet aan IP66- en NEMA 4X-classificaties en is geschikt voor buitengebruik. Beschermd tegen stof, regen, sneeuw en corrosie.
Beschikbaarheid

De AXIS P5415-E is vanaf heden te koop via de distributiekanalen van Axis.

Over Axis
Axis Communications BV is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge naar digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht, bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen. Axis heeft wereldwijd meer dan 1.500 toegewijde werknemers met kantoren in meer dan 40 landen en een samenwerking met partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode Axis. Meer informatie over AXIS op http://www.axis.com.