AXIS Camera Companion 2.1 uitgerust voor eenvoudig en effectief toezicht

Rotterdam, 2013-sep-17
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Eenvoudige NAS-installatie en betere ondersteuning van apps

AXIS Communications, wereldwijd marktleider in netwerkvideo-oplossingen, introduceert versie 2.1 van de AXIS Camera Companion. Deze digitale surveillance- oplossing wordt gebruikt bij installaties tot 16 camera’s en biedt ondersteuning voor een 360° opnamefunctie met dewarping. De NAS-installatie en configuratie is vereenvoudigd en de nieuwe versie biedt een betere ondersteuning van apps voor iOS en Android. Gebruikers kunnen de voordelen van de AXIS 360° vaste dome HDTV-camera benutten, die een gedetailleerd overzicht biedt met slechts één camera.

Gebruiksgemak
Bij de nieuwe versie, waarbij bestaande apps zijn geüpdatet en nieuwe apps zijn toegevoegd, is het eenvoudiger om Network Attached Storage (NAS) te installeren wanneer meer opslagcapaciteit nodig is. Met de installatie-wizard kan de gebruiker producten van elk NAS-merk eenvoudig op het systeem aansluiten. Voor nog meer gebruiksgemak is er voor sommige merken een ‘one-click’ NAS-configuratie mogelijk.

Kostenbesparing, eenvoudige installatie en robuust systeem
In tegenstelling tot analoge bewakingsinstallaties heeft AXIS Camera Companion geen centraal opnameapparaat nodig, zoals een digitale videorecorder (DVR), een netwerkvideorecorder (NVR) of een computer. Alle beelden worden opgenomen op een standaard SD-geheugenkaart die in elke camera zit. Op het moment dat het netwerk uitvalt, blijven de camera’s opnemen. De stroomvoorziening loopt via het netwerk, zodat er geen aparte stroomkabels nodig zijn. Dit verlaagt de kosten, vereenvoudigt de installatie en maakt het systeem robuuster, aangezien er geen SPOF (Single Point of Failure) is. Om eerdere investeringen van klanten te waarborgen, is het mogelijk om bestaande analoge camera’s via video encoders in het systeem te integreren.

Nieuwe kenmerken van de AXIS Camera Companion 2.1
• Multi-view streaming voor een hogere bewakingsefficiëntie van multi megapixel camera’s
• Zoekfilter voor gemakkelijke navigatie naar diverse sites
• Visuele melding van de status van het systeem
• Ondersteuning van touchscreen en Windows 8
• Apps van derden om live beelden en opnames te bekijken via EyeSpyFX en BrightSentry
• ‘One-click’-configuratie voor NAS-apparaten van QNAP

Beschikbaarheid
De camera’s zijn verkrijgbaar via de beveiligingsinstallatie- en systeemintegratiepartners van Axis. De meeste AXIS netwerkcamera’s en video-encoders met firmware 5.40 of recentere versies ondersteunen AXIS Camera Companion.


Over Axis
Axis Communications BV is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge naar digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht, bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen. Axis heeft wereldwijd meer dan 1.400 toegewijde werknemers met kantoren in 40 landen en een samenwerking met partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.axis.com.