Axis introduceert innovatieve direct drive HDTV PTZ-dome camera

Rotterdam, 2013-mei-22
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Axis Communications, Marktleider op het gebied van netwerkcamera’s, introduceert een direct drive PTZ-camera met weinig bewegende delen. De camera is rechtstreeks verbonden met de aandrijfas van twee motoren: één voor het draaien en de andere om de camera te kantelen. Zonder mechanische onderdelen, zoals riemen of tandwielen en met een duurzaam en uiterst doeltreffend kantel- en draaisysteem, beschikken gebruikers over een betrouwbare en onderhoudsvriendelijke PTZ-camera. Een van de andere innovaties is de ingebouwde wandbeugel, zodat de gebruiker geen afzonderlijke montageaccessoires moet aankopen. Dit is geldbesparend en de camera kan ook sneller en eenvoudig tegen de wand bevestigd worden.

Uniek design
“Ongeveer de helft van alle PTZ-camera’s wordt tegen de wand gemonteerd, maar de AXIS P5414-E biedt daarnaast enkele unieke designs”, zegt Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe Axis. “Het resultaat is een goed geprijsde, krachtige, onderhoudsvriendelijke en eenvoudig te installeren HDTV PTZ-camera”.

De AXIS P5414-E beschikt over een ingebouwd zonnescherm dat eenvoudig kan worden afgenomen om het te schilderen in de gewenste kleur. De hellende vorm zorgt ervoor dat vandalen de camera niet kunnen verwijderen. De camera is uitgerust met een verborgen aansluitdoos met tweekanaalsaudio, een geheugenkaartsleuf, vier configureerbare in- en uitgangen voor aansluiting van externe apparaten en de optie om een voedingskabel aan te sluiten of Power over Ethernet Plus (IEEE 802.3at) te gebruiken. De AXIS P5414-E ondersteunt ook Advanced Gatekeeper, waardoor hij automatisch kan draaien, kantelen en zoomen naar een ingestelde positie wanneer er beweging wordt gedetecteerd binnen een afgebakende zone.

Doordat hij 270° kan draaien, kan de AXIS P5414-E met een speciale hoekmontagebeugel ook op de hoek van een gebouw bevestigd worden. Op die manier kan de camera een groot gebied bestrijken en ver inzoomen voor bewaking in HDTV-resolutie.

Overige functies van de AXIS P5414-E:
• HDTV 720p-prestaties, conform de SMPTE 296M-resolutiestandaard, full frame rate, HDTV-kleuren en een 16:9-formaat. Samen met de HDTV-resolutie produceert de 18x-zoom met autofocus ingezoomde weergaven die net zoveel details tonen als een camera met standaardresolutie en 36x-zoom, maar ook een veel breder gezichtsveld (16:9) bieden.
• meervoudige afzonderlijk configureerbare streams in de video-indelingen H.264 en Motion JPEG;
• dag- en nachtfunctionaliteit met onder meer een automatisch afneembare infrarood cut-filter voor gekleurde beelden bij dagopnames en hoogkwalitatieve zwart-witbeelden bij zwakke belichtingsomstandigheden;
• intelligente videofuncties zoals bewegingsdetectie, Advanced Gatekeeper en audiodetectie. Daarnaast biedt de camera ondersteuning voor extra toepassingen via het AXIS Camera Application Platform.
• geschikt voor buitengebruik met IP66- en NEMA 4X-ratings die bescherming garanderen tegen stof, regen, sneeuw en corrosie.

De AXIS P5414-E wordt ondersteund door de grootste collectie videobeheersoftware via Axis Application Development Partner Program, AXIS Camera Station en het aanvullende AXIS Camera Companion. Tevems ondersteunen de camera’s AXIS Video Hosting System en ONVIF voor een eenvoudige camerasysteemintegratie.

Prijs en beschikbaarheid:
De camera is beschikbaar vanaf het derde kwartaal van 2013 via de distributiekanalen van Axis tegen de adviesprijs van €1342.Axis Communications BV is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge naar digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht, bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen. Axis heeft wereldwijd meer dan 1.400 toegewijde werknemers met kantoren in 40 landen en een samenwerking met partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.axis.com.