Axis introduceert innovatieve Axis Camera Families

Rotterdam, 2013-feb-07
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Interactieve camera visualisatie in 3D voor Autodesk ® Revit ® bouwtechnisch tekenprogramma

Rotterdam, 7 februari 2013 - Axis Communications, leverancier van netwerkvideo-oplossingen, introduceert vandaag een belangrijke aanvulling op haar aanbod van tools voor beveiliging ontwerpers. De Axis Camera Families voor Autodesk ® Revit ® biedt beveiliging ontwerpers de mogelijkheid met 3D-cameramodellen te illustreren hoe de camera set-up er in het echt uit zal zien en welke gebieden het bewakingssysteem zal monitoren na installatie. De cameramodellen in Axis Camera Families bevatten gedetailleerde metadata die nodig zijn voor Building Information Modeling (BIM)*.

De 3D-modellen zijn speciaal gemaakt voor ontwerpers die bewakingssystemen rechtstreeks in het Autodesk ® Revit ® 3D CAD bouwtechnisch tekenprogramma willen ontwerpen en geeft ontwerpers de mogelijkheid om de cameradekking interactief te visualiseren om hen te helpen het juiste cameramodel te selecteren en de systeem lay-out te optimaliseren.

"Beveiliging moet een integraal onderdeel zijn van het ontwerpproces van een nieuw groot gebouw", vertelt Edwin Roobol, Regional Director Europe bij Axis Communications. "Om het beste veiligheidsniveau te bereiken en ‘blinde vlekken’ te voorkomen die mogelijk tot een veiligheidsprobleem zouden kunnen leiden, moeten beveiligingssystemen worden ingepland op hetzelfde moment als andere essentiële diensten, zoals elektriciteit en sanitaire voorzieningen."

Beveiligingssysteem als integraal onderdeel van gebouwontwerp
Met de nieuwe 3D-modellen in Axis Camera Families kunnen beveiligingssysteem ontwerpers Axis netwerkcamera's rechtstreeks in CAD-bouwplannen voorzien en tegelijk de gebieden visualiseren die door de camera’s gedekt worden. De software maakt het mogelijk te zien hoe de camera's passen in de lay-out van het gebouw, of het zicht mogelijk wordt belemmerd door pilaren of muren en helpt onverwachte blinde vlekken te reduceren. Dit betekent dat de beveiligingssysteem planning nu als een integraal onderdeel van het gebouwontwerp kan worden afgewerkt. Gebruikers van het CAD-tekenprogramma kunnen ook toegang krijgen tot informatie over elke camera zoals het modelnummer, montage van accessoires, het stroomverbruik en de resolutie. Bekijk het Youtube filmpje voor meer info.

Beschikbaarheid
De Axis Camera Families voor Autodesk ® Revit ® zijn vanaf vandaag gratis beschikbaar voor bestaande Axis Partners. De overgrote meerderheid van de Axis netwerkcamera's zijn inbegrepen.

*Building Information Modeling is een concept waarbij alle componenten in een gebouw, zoals muren, deuren, sanitaire voorzieningen e.d., zijn opgenomen in een CAD-database, om zo een volledig beeld van elk detail dat is opgenomen in het ontwerp te geven. Deze database wordt dan niet alleen gebruikt bij de planning en het oprichten van het gebouw, maar ook gedurende de gehele levensduur van het gebouw om onderhoud en beheer te plannen.


Over Axis
Axis Communications BV is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge naar digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht, bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen. Axis heeft wereldwijd meer dan 1200 toegewijde werknemers met kantoren in 40 landen en een samenwerking met partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.axis.com.