Axis lanserar 360° panoramakamera för övervakning till ett rimligt pris

Lund, 2012-okt-04
This content is available in the following languages: Swedish

Axis Communications som är globalt marknadsledande inom nätverksvideo presenterar en 360° fast minidome-kamera med 5 megapixels sensor för detaljerade och högkvalitativa 360° eller 180° panoramabilder av stora områden. De prismässigt konkurrenskraftiga AXIS M3007-PV och AXIS M3007-P nätverkskamerorna för inomhusbruk ger affärer, skolor och kontor kostnadseffektiva lösningar för bra översikt som hjälper användaren att upptäcka aktiviteter och följa folkströmmen.

Axis nya fasta 360° kameror ger det priskänsliga marknadssegmentet en möjlighet att använda bara en kamera för att få en bred bild med mycket detaljer till ett rimligt pris, säger Erik Frännlid, företagets produktutvecklingschef. Kameran har också en substantiell kapacitet för intelligenta videoapplikationer och stödjer en mängd mjukvara för videobehandling inklusive den kompletterande AXIS Camera Companion.

Kamerorna som är de senaste tillskotten i AXIS M30-serien kan installeras i taket för 360° eller på väggen för 180° panoramabilder. Både AXIS M3007-PV och AXIS M3007-P stödjer flera visningsmetoder inklusive både 360° översikt i 5 megapixels upplösning och horisontella panoramabilder och fyrkanter som har rätats ut för bättre utsikt. Fyrkantsmetoden är till exempel lämplig när kameran placerats vid en korridorskorsning. Kameran möjliggör också bilder som användaren kan panorera digitalt, tilta och zooma in för att visa intressanta områden. Man kan samtidigt sända multipla stream i H.264 och Motion JPEG.

AXIS M3007-PV i likhet med den nyligen utannonserade AXIS M3006-V och den lanserade AXIS M3004-V samt AXIS M3005-V-kamerorna är en slag- och dammtålig fast kamera. AXIS M3007-P som har ett annorlunda utseende utan lock för sina linser är en extremt diskret kamera som kan misstas för en rökdetektor.

AXIS M3007-PV/-P-kamerorna levereras med inställd skärpa vilket förkortar installationstiden. De är också utrustade med 2 m (6.6 fot) kabel och får ström via Ethernet (IEEE 802.3af) vilket eliminerar behovet av strömkablar och minskar installationskostnader.

AXIS M3007-PV/-P ger omfattande stöd för installation av intelligenta videoapplikationer genom AXIS Camera Application Platform. I tillägg sparar kamerans inbyggda MicroSDHC-kort flera dagars inspelningar på ett lokalt minneskort. När man lagrar information lokalt tillsammans med AXIS Camera Companion är det lätt för användaren att på långt håll få en översikt och hantera video från upp till 16 kameror per sida.

AXIS M3007-PV/-P-kamerorna stöds även av andra videomjukvaror inklusive AXIS Camera Station och tredjepartsapplikationer genom Axis Application Development Partner-program. Kamerorna stödjer dessutom videohosting och ONVIF för enkel integration av kamerasystem.

AXIS M3007-PV och AXIS M3007-P förväntas komma ut på marknaden under det fjärde kvartalet 2012. För foton och andra uppgifter besök
www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=m3007pv och
www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=m3007p


För mer information om Axis kontakta:
Kristina Tullberg, PR och kommunikationsspecialist, Axis Communications Northern Europe
Telefon: +46-46-272 18 72, E-post: kristina.tullberg@axis.com

Om Axis
Axis är marknadsledaren inom nätverksvideo och är en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning, som banar väg för en tryggare, smartare och säkrare värld. Axis erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer med produkter och lösningar som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.

Axis har fler än 1 000 engagerade medarbetare på 40 platser runt om i världen och med samarbetspartner i 179 länder. Axis grundades 1984 och är ett Sverigebaserat IT-företag som är noterat på NASDAQ OMX Stockholm under symbolen AXIS. Mer information om Axis finns på:
www.axis.com