Axis Communications introduceert entry-level IP-video-oplossing

Rotterdam, 2012-mrt-22
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Axis Communications, leverancier van netwerkvideo-oplossingen, biedt met de nieuwe AXIS Camera Companion een entry-level netwerkvideo-product voor kleine installaties aan. De oplossing bestaat uit een gratis software-cliënt en Axis netwerkcamera's of video-encoders met ondersteuning voor SD-kaarten en is ontworpen voor systemen van 1 tot 16 camera's. Hiermee is het een ideale oplossing voor winkels, kantoren, hotels en andere kleine bedrijven die behoefte hebben aan eenvoudig te gebruiken videobewaking met HDTV-kwaliteit.

Met de nieuwe oplossing kunnen MKB-bedrijven HDTV-netwerkcamera's inzetten om indringers, winkeldieven en incidenten vast te leggen. Video's zijn direct te bekijken en opnames kunnen vanaf elke locatie worden afgespeeld, ter plaatse of op afstand via het internet. Videofragmenten en snapshots zijn eenvoudig te delen met collega's en de autoriteiten. Bovendien ondersteunt AXIS Camera Companion apps van derden om zowel opgenomen als live video's te bekijken op smartphones en tablets als Android-toestellen, iPhones en iPads.

Opslag op de camera zelf

In tegenstelling tot analoge bewakingsinstallaties, heeft AXIS Camera Companion geen digitale video recorder (DVR), netwerk video recorder (NVR) of een computer nodig. De camera's worden gevoed via het netwerk, waardoor gebruikers geen aparte stroomkabels nodig hebben. Alle beelden worden opgenomen op een standaard SD-geheugenkaart en zelfs als een netwerk uitvalt, blijven de camera's opnemen. Dit zorgt voor een vermindering in kosten, een eenvoudige installatie en maakt het systeem robuuster. Ook ondersteunt het systeem bewegingsdetectie en biedt het de mogelijkheid om met de camera in te zoomen en op afstand te bewegen naar de gewenste positie..

Eenvoudige, betrouwbare en kosteneffectieve oplossing

De AXIS Camera Companion kent drie onderdelen: standaard Axis netwerkcamera's of video-encoders met edge opslagondersteuning voor opname op SD-kaarten en een gratis software-cliënt. Daarnaast bestaat het uit mobiele applicaties van Axis partners voor het bekijken van opgenomen en live video en netwerkapparatuur van derden zoals routers, switches, SD-kaarten en NAS-apparaten. Bestaande analoge camera's kunnen in het systeem worden geïntegreerd met behulp van Axis video-encoders.
"We zien dat kleine video-systemen nog steeds veelvuldig gebruikmaken van analoge camera's en DVR's", aldus Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij Axis. Met AXIS Camera Companion bieden we de markt dat eerst geen eenvoudige toegang had tot netwerkvideo, een hele eenvoudige, betrouwbare en kosteneffectieve oplossing. Op deze manier kunnen zij ook profiteren van alle voordelen van netwerkvideo zoals uitstekend HDTV-beeldkwaliteit, op afstand toegang tot video en schaalbaarheid."

Ondersteuning

Verschillende Axis netwerkcamera's en encoders ondersteunen AXIS Camera Companion al. Voor een overzicht van de Axis camera’s die de Axis Camera Companion ondersteunen: http://www.axis.com/products/cam_companion_software/supported.htm


Over Axis

Axis Communications BV is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge naar digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht, bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen.
Axis is in 1984 opgericht in Zweden en opereert wereldwijd, met kantoren in 20 landen en door samenwerking met partners in meer dan 70 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd aan de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op: www.axis.com.

Voor meer informatie:
Axis Communications BV
Edwin Beerentemfel
Telefoon: 010 – 750 46 00
E-mail: edwin.beerentemfel@axis.com

Whizpr
Kees Verhij Telefoon: 0317 - 410 483
E-mail: axis@whizpr.nl