Nobina väljer Axis som leverantör av kamerabevakning i bussar

Lund, 2011-okt-17
This content is available in the following languages: Swedish

Axis Communications nätverkskamera AXIS M3113-R har installerats på 420 av bussbolaget Nobinas bussar i Stockholmsregionen. Varje buss har utrustats med 5-6 nätverkskameror och i första skedet installerades totalt 2100 kameror.

Axis är Nobinas primära leverantör av bevakningskameror tillsammans med Icomera som levererar plattformen och Observit som levererar mjukvaran. Nobina valde kameramodellen AXIS M3113-R eftersom den erbjuder överlägsen bildkvalitet i skakig miljö så som på bussar, tåg, eller tunnelbana samt att den är enkel att integrera med plattformen och mjukvaran.

Kameran är utrustad med ett aktivt alarm som utlöses vid skadegörelse som till exempel blockering eller spraymålning. Polisens bildanalysgrupp är slutanvändaren av bilderna från kamerorna och i valet av kamera hade Stockholms Lokaltrafik (SL) och Polisen väldigt högt ställda krav på installationen samt produkt- och bildkvalitet.

- Tillgången till önskade bilder digitalt och den höga bildkvaliteten har gjort Stockholmspolisens arbete med bildanalys betydligt mer effektivt, säger Sverker Björling, Service Delivery Manager på Nobina.

AXIS M3113-R har stöd för SVGA-sändning i full bildhastighet och är speciellt anpassad för att snabbt reagera på förändringar i ljusnivåer och säkerställa hög bildkvalitet. Modellen är försedd med progressive scan vilket ger skarpare bilder av rörliga föremål. Pixelräknare hjälper till att kontrollera att antalet pixlar av ett objekt eller ansikte möter rättsliga krav efter kundens specifika behov.

- AXIS M3113-R passar väl i kollektivtrafiken då den är diskretmen samtidigt robust och har ett skydd mot smuts och vatten. Kameran tål tuffa förhållanden som vibrationer, stötar och temperaturväxlingar. Säger Fredrik Thor, Försäljningschef Norra Europa på Axis Communications.

Axis modell M3113-R är konstruerad för snabb och tillförlitlig installation. Det önskade synfältet och en avvägd bild uppnås lätt genom att använda det medföljande linsverktyget för att styra och rotera klotet som omsluter objektivet och bildsensorn. Kameran kräver endast en kabel för både ström och video vilket ytterligare förenklar installationen.

Axis kameror förbättrar passagerarnas trygghet och säkerhet och har tidigare framgångsrikt installerats i flera krävande miljöer, till exempel på bussar i Prag, tåg i Sydney och Zürich och på tunnelbanan i Moskva och Stockolm, på Madrids bussar i Spanien och nu även på Nobinas bussar i Stockholmsregionen.

För foton och övrig information, gå till http://www.axis.com/products/m31r_series/Om Axis Communications


Axis är ett IT-företag som erbjuder kamerabevakningslösningar för professionella anläggningar. Företaget är global marknadsledare inom nätverksvideo, och drivande i det pågående arbetet med övergång från analog till digital videobevakning. Axis produkter och lösningar fokuserar på säkerhetsbevakning och fjärrbevakning, och de bygger på innovativa plattformar med öppen teknik. Axis är ett Sverigebaserat företag som är verksamt världen över och har kontor i mer än 20 länder och samarbetspartners i mer än 70 länder. Axis som grundades år 1984 är börsnoterat vid NASDAQ OMX i Stockholm, under kortnamnet AXIS. För mer information om Axis, besök vår webbplats på www.axis.com.

För ytterligare information, kontakta:
Kristina Tullberg, Marketing Manager, Axis Communications Northern Europe
Telefon: +46-46-272 18 72, E-post: kristina.tullberg@axis.com