Axis introducerar marknadens mest ljuskänsliga bevakningskamera

Lund, 2011-maj-17
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Axis Communications, som är marknadsledande inom nätverksvideo, introducerar en överlägset snabb nätverkskamera som bygger på Axis Lightfinder-teknik. Nätverkskamerorna AXIS Q1602/-E är de perfekta lösningarna för kamerabevakning inomhus och utomhus vid dåliga ljusförhållanden, speciellt i de fall när användarna efterfrågar färgåtergivning för att underlätta igenkänning och identifiering av föremål.

”Tack vare Axis unika Lightfinder-teknik når de fasta nätverkskamerorna nya nivåer i fråga om bildåtergivning vid krävande ljusförhållanden”, säger Erik Frännlid, Director of Product Management, Axis Communications. Detta innebär revolutionerande förbättringar för bevakningskameror och vi tror att AXIS Q1602 kommer att bli marknadens mest ljuskänsliga kamera. Produkten kommer att vara det bästa valet vid mörka ljusförhållanden och i svagt belysta miljöer”.

Lightfinder gör AXIS Q1602 så ljuskänslig i svagt belysta miljöer att den ”ser” till och med under mörka förhållanden. Axis kunskapsbas om bildbehandling, chip-utveckling, val av sensorer samt dag- och nattlinser, gör att kameran kan behålla fokus vid dagsljus och infrarött ljus och förebådar en ny generation av bevakningskameror med enastående prestanda. Den fasta nätverkskameran ger progressiv scan-bildkvalitet med D1-upplösning (720 x 576), både vid inomhus- och utomhusanvändning, där svag belysning råder.

Den avancerade Lightfinder-tekniken kommer att visa sig speciellt fördelaktig vid krävande kamerabevakningsuppdrag, som t.ex. på byggarbetsplatser, parkeringsplatser, vid innerstads- och förortsbevakning. Till skillnad från konventionella dag- och nattkameror som skiftar till svartvitt i mörker kan AXIS Q1602 återge färger även vid mycket mörka förhållanden. Det finns många situationer där kamerabevakning med färgåtergivning är avgörande för framgångsrik identifiering, och denna funktion förbättrar avsevärt användarens möjligheter att identifiera människor, fordon och händelser. Många gånger behövs inte infraröda lampor tack vare kamerans extrema ljuskänslighet, vilket sänker installationskostnaderna.

Inomhuskameran AXIS Q1602 och utomhusanpassade AXIS Q1602-E kan leverera flera, individuellt konfigurerbara H.264- och Motion JPEG-videoströmmar på samma gång. Kamerans övriga funktioner omfattar dag- och nattfunktionalitet, varifokal lins (lins med variabel fokuslängd), fjärrstyrd back focus och support för tvåvägsaudio. IP66-klassade AXIS Q1602-E med fäste för väggmontering och solkskydd är damm-, regn-, snö- och solkskyddad och fungerar i temperaturer från -40°C till 50°C.

Nätverkskamerorna AXIS Q1602/-E stöds av branschens största videohanteringsprogram genom Axis Application Development Partner Program och AXIS Camera Station. Dessutom ingår det i kamerorna stöd för AXIS Camera Application Platform och AXIS Video Hosting System (AVHS) med one-click kameraanslutning för hantering av kamerabevakningstjänster över Internet.

Kamerorna kommer att finnas till försäljning under tredje kvartalet av 2011. För foton och övriga resurser, gå till http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=q1602.
href>


För ytterligare information, kontakta:
Lena Hedén, PR Marketing Manager, Axis Communications
Telefon: +46-46-272 18 00, E-post: pressoffice@axis.com

Om Axis Communications
Axis är ett IT-företag som erbjuder kamerabevakningslösningar för professionella anläggningar. Företaget är global marknadsledare inom nätverksvideo, och drivande i det pågående arbetet med övergång från analog till digital videobevakning. Axis produkter och lösningar fokuserar på säkerhetsbevakning och fjärrbevakning, och de bygger på innovativa plattformar med öppen teknik.