Axis i samarbete med IBM kring nätverksbaserad övervakning

Lund, 2007-mar-29
This content is available in the following languages: English, Swedish

Axis Communications meddelade idag att IBM erbjuder Axis nätverksvideoprodukter som del i en ny digital videoövervakningslösning. Den händelsebaserade övervakningen bygger på ett öppet system som innehåller avancerad indexerings- och analysteknik. Systemet är helt anpassningsbart och stöder samtliga nätverkskameror och videoservrar från Axis.

Axis nätverkskameror och videoservrar används för närvarande i ett flertal pilotprojekt som IBM har installerat hos företagskunder inom flera branscher. Pilotprojekten fokuserar på att uppmärksamma olika situationer och erbjuder central övervakning, varning i realtid från flera olika geografiska platser samt intelligent videoanalys.

"Med sin ledande ställning inom nätverksvideo erbjuder Axis flexibla och lättanvända installationer med den bildkvalitet som krävs för avancerade videoövervakningslösningar. Nu när IBM lanserar branschens mest avancerade digitala videoövervakningstjänster är det oerhört viktigt att ha nätverkskameror av hög kvalitet," säger Jeanne Jang, globalt ansvarig för IBM Digital Video Surveillance.

IBM-systemet knyter också Axis nätverkskameror och videoserverar till andra kundapplikationer såsom kassaprogram inom detaljhandeln. På så sätt blir Axis nätverksvideo ett mer integrerat verktyg för lagerhantering och för att förhindra svinn.

"Vi är naturligtvis mycket nöjda att IBM använder sig av Axis nätverksvideoprodukter i sitt kunderbjudande. IBM:s expertis och fokus på stora installationer är viktigt för konvergensen på säkerhets- och IT marknaden", säger Ray Mauritsson, VD för Axis Communications.

Om Axis
Axis är ett IT-företag som erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer. Företaget är global marknadsledare inom nätverksvideo och en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning. Axis produkter och lösningar är inriktade på säkerhetsövervakning och fjärrövervakning, baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.

Axis är ett Sverigebaserat företag som agerar globalt via egna kontor i 18 länder och genom partnersamarbete i mer än 70 länder. Axis grundades 1984 och är noterat på Nordiska listan i kategorin Mid Cap, Information Technology. Mer information om Axis finns på www.axis.com.