Axis grundare har tilldelats Life Time Achievement Award

Lund, 2009-okt-21
This content is available in the following languages: Swedish

Martin Gren, en av grundarna av Axis Communications, har mottagit utmärkelsen Life Time Achievement Award för att ha byggt ett extremt framgångsrikt företag och starkt bidragit till uppkomsten och utvecklingen av en tillväxtintensiv mångmiljardindustri. Life Time Achievement Award delas ut av säkerhetstidningen Detektor.

Motiveringarna var:


”Som grundare av Axis har Martin Gren bidragit till att Sverige ståtar med den globala marknadsledaren inom nätverksvideo för säkerhetsövervakning. Med en stark vision, kopplad till ett unikt entreprenörskap, har han inte bara byggt ett extremt framgångsrikt företag utan också starkt bidragit till uppkomsten och utvecklingen av en tillväxtintensiv mångmiljardindustri. Detta pionjärskap gör Martin Gren till en industrialist utan motstycke på dagens internationella säkerhetsmarknad. För sin innovativa gärning - baserad på djup insikt i teknikens möjligheter och förståelse för marknadens behov - samt ett affärsmannaskap utöver det vanliga - tilldelas Martin Gren 2009 års Life Time Achievement Award av facktidningen Detektor Scandinavia”.

Detektor Life Time Achievement Award instiftades 2008 och går till en person som under sin karriär medverkat till att:
- väsentligen bidra till ett ökat säkerhetsmedvetandet hos företag och offentlig verksamhet eller/och
- på ett påtagligt sätt medverka till ett gott renommé för säkerhetsbranschen eller/och
- på ett enastående vis föra säkerhetsindustrin framåt.

Axis grundades av Martin Gren och Mikael Karlsson i Lund för i år 25 år sedan (1984). Sedan dess har företaget vidareutvecklat sin verksamhet och vuxit kraftigt så att Axis idag är global marknadsledare för nätverkskameror, som framförallt används för övervakning. Axis har kontor i fler än 20 länder och arbetar globalt med en indirekt försäljningsmodell genom distributörer och har fler än 27.000 systemintegratörer i mer än 70 länder.

Tidigare i år har Axis mottagit flera prestigeladdade utmärkelser såsom Stora Exportpriset och Stora Designpriset och Martin Gren var även Sveriges representant i världsfinalen av Ernst & Young Entrepreneur Of The Year.


För ytterligare information, kontakta

Margareta Lantz, Investor Relations and Corporate Communications Manager, Axis Communications
Tfn: 046 2721800 E-post: pressoffice@axis.com


Om Axis Communications

Axis är ett IT-företag som erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer. Företaget är global marknadsledare inom nätverksvideo och en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning. Axis produkter och lösningar är inriktade på säkerhetsövervakning och fjärrövervakning, som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.

Axis är ett Sverigebaserat företag som agerar globalt via egna kontor i ett tjugotal länder och genom partnersamarbete i mer än 70 länder. Axis grundades 1984 och är noterat på NASDAQ OMX Nordic under symbolen AXIS. Mer information om Axis finns på www.axis.com.