Axis introducerer en ny og åben platform på markedet for sikkerhedsprodukter

København, 2009-09-22
This content is available in the following languages: Danish

Axis Communications lancerer i dag den åbne AXIS Camera Application Platform, der gør det muligt for alle firmaer at udvikle applikationer, som kan downloades, til Axis’ vifte af netværkskameraer og videokodere.

Den svenske sikkerhedskoncern, Axis Communications, lancerer som den første virksomhed en ny åben kameraapplikationsplatform, og understreger dermed sin position som markedsleder inden for netværksvideo.

AXIS Camera Application Platform er en ny åben platform, der gør det muligt for virksomheder at udvikle egne applikationer, der er særligt tilpasset deres behov.

Applikationer til intelligent video
Axis er den første virksomhed, som åbner sine netværksvideoprodukter for tredjepartsapplikationer. ”Der kan drages en parallel til telekommunikationsmarkedet, hvor slutbrugere drager fordel af en bred vifte af applikationer, som de kan downloade til deres mobiltelefoner,” siger Ray Mauritsson, administrerende direktør for Axis Communications.

”På markedet for sikkerhedsprodukter, vil fokus dog være en smule anderledes. Vi kan se en stor interesse for applikationer til intelligent video, som giver produkterne funktioner, der er baseret på eksempelvis genkendelse, sporing, registrering og tælling,” siger Ray Mauritsson.

Tilpasset slutbrugernes behov
Axis’ vision er at gøre en bred vifte af Axis-kompatible applikationer lettilgængelige for it-integratorer og slutbrugere.

”Der findes mange dygtige applikationsudviklere med unikke kompetencer og idéer. Vores åbne applikationsplatform giver dem mulighed for at udvikle applikationer, der skaber ekstra værdi til forskellige målgrupper, siger Ray Mauritsson, og fortsætter:

”Det vil resultere i, at it-integratorer og slutbrugere kan vælge den bedste kombination af kamera og applikation, eller koder og applikation, og dermed få opfyldt specifikke behov inden for fx transport, uddannelse, overvågning i byområder og andre industrisegmenter,” siger Ray Mauritsson.

En ny rapport fra IMS Research viser, at der er en stor markedsinteresse for applikationer til videoanalyse.

”Markedet for intelligent udstyr inden for sikkerheds- og business intelligence-applikationer er vurderet til at vokse med en årlig vækst på mere end 40 % fra 2008 til 2013,” siger Niall Jenkins, markedsanalytiker hos IMS Research.

”Axis Communications’ åbne applikationsplatform vil blive en af de vigtigste faktorer som drivkraft for en højere vækstrate og dermed skabe nye muligheder for software til videoindholdsanalyse på markedet for netværkskamera og videokodere,” siger Niall Jenkins.

Yderligere oplysninger om AXIS Camera Application Platform og Axis-kompatible applikationer kan fås ved at besøge vores websted på www.axis.com/applications/.

Om Axis
Axis er en it-virksomhed, der tilbyder netværksvideoløsninger til professionelle installationer. Virksomheden er førende på verdensmarkedet for netværksvideo og er en af drivkræfterne bag den løbende overgang fra analog til digital videoovervågning. Axis' produkter og løsninger fokuserer på sikkerhedsovervågning og fjernovervågning og er baseret på innovative, åbne teknologiplatforme.

Axis har hovedsæde i Sverige og har aktiviteter verden over med afdelinger i mere end 20 lande og samarbejde med partnere i mere end 70 lande. Axis blev grundlagt i 1984 og er børsnoteret på NASDAQ OMX Stockholm med tickeren AXIS. Yderligere oplysninger om Axis kan fås ved at besøge www.axis.com

Yderligere oplysninger om Axis Communications i Norden kan fås ved at kontakte:
Magnus Zederfeldt, Area Sales Manger Nordics, Axis Communications, telefon: +46 46 272 1866 ; e-mail: magnus.zederfeldt@axis.com