Axis lanserer unikt overvåkningskamera for store arenaer

Oslo, 2007-03-12
This content is available in the following languages: Norwegian Bokmål

Axis Communications lanserer i dag en helt ny type overvåkningskamera. AXIS 233D Network Dome Camera er det første kameraet i verden i sitt slag med unike egenskaper som progressiv skanning, 35x optisk zoom, en rask og meget bevegelig mekanikk, samt overlegen ytelse og bildekvalitet. Kameraet er utformet for å fungere i miljøer med krevende sikkerhetssystem - som f.eks. flyplasser, havner, sportsarenaer og kasinoer – hvor det finnes et økende behov for å kunne se detaljer og følge bevegelige objekter på lang avstand.

– AXIS 233D Network Dome Camera gir ytelsesfordeler som overgår markedets beste analoge overvåkningskamera, sier Peter Lindström, Nordensjef i Axis. Han fortsetter:
– Ved hjelp av progressiv skanning sørger kameraet for færre uskarpe bilder forårsaket av bevegelse, har rask og presis panorerings- og tiltfunksjoner, og gir mange andre fordeler i et avansert og kompetent IP-basert digitalt utstyr. Funksjoner som du aldri kan få med tradisjonelle analoge overvåkningskamera.

– Vår bedrift har hatt betydelige fordeler med å benytte Axis sine produkter. Produktene har gjort det mulig for oss å skape meget innovative integrerte løsninger, og gjør det mulig å konstant levere eksepsjonell kundeservice i utfordrende miljøer, uttaler Richard Morgan, CEO, JAG Defence Group.

AXIS 233D Network Dome Camera har også markedets raskeste panorering blant denne typen kamera, med en maksimal hastighet på 450º i sekundet mellom noen av de 100 forinnstilte posisjonene. Kameraet har dessuten svært høy presisjon for langsomme bevegelser (0.05º per sekund) noe som gjør det mulig å manuelt følge en gående person på 400 meters avstand. AXIS 233D har også best mulig zoomytelse med 35x optisk og 12x digital zoom, samt områdezoom, en unik funksjon som raskt og enkelt gjør det mulig å zoome inn et bildeområde.

Kameraet har også E-flip, som snur bildet elektronisk 180º når kameraet følger en person som passerer rett under kameraet.

Foruten dag/natt-funksjoner og overlegen lysføler, har AXIS 233D Network Dome Camera 128x Wide Dynamic Range som gjengir detaljer tydelig i omgivelser med forskjellige lysforhold. Kameraet har fullhastighetsvideo i samtlige oppløsninger med MPEG-4 eller Motion JPEG-komprimering.

Øvrige funksjoner er blant annet bevegelsealarm, toveis lyd, lydalarm, bildeopplastning, planlagte og hendelsesaktiverende funksjoner med alarm, fire eksterne innganger for aktivering av innspilling og alarm, samt fire utganger for styring av for eksempel dører og lamper når alarmen går. Viktige sikkerhetsfunksjoner: tilgang for flere brukere, HTTPS-kryptering, IEEE 802.1X og filtrering av IP-adresser for sikker videohåndtering og konfigurering. Kameraet støtter også QoS (Quality of Service) og Ipv6 (Internet Protocol versjon 6) og Ipv4-adresser.

AXIS 233D Network Dome Camera leveres med monteringsutstyr for innendørsmontering. (Et separat hus finnes for utendørsmontering.) Produktet støttes av industriens største applikasjonsbase gjennom Axis Application Development Partner program, samt videohåndteringsprogrammet AXIS Camera Station. AXIS 233D er tilgjengelig hos forhandlere fra mars 2007.For mer informasjon, vennligst kontakt:
Peter Lindström, Nordensjef i Axis
Telefon: +46 46 272 1803
E-post: peter.lindstrom@axis.com

Om Axis
Axis er en IT-bedrift som tilbyr nettverksvideoløsninger for profesjonelle installasjoner. Bedriften er globalt markedsledende innen nettverksvideo og en drivende kraft bak overgangen fra analog til digital videoovervåkning. Axis sine produkter og løsninger er rettet mot sikkerhetsovervåkning og fjernstyrt overvåkning, basert på innovative og åpne tekniske plattformer. Axis er en svenskbasert bedrift som jobber globalt gjennom egne kontorer i 18 land og gjennom partnersamarbeid i mer enn 70 land. Axis ble grunnlagt i 1984 og er notert på den nordiske listen i kategorien Mid Cap, Information Technology. Mer informasjon om Axis finnes på www.axis.com