Axis utvider produktporteføljen med termiske nettverkskameraer

Oslo, 2010-01-18
This content is available in the following languages: Norwegian Bokmål

Axis Communications er den første aktøren på markedet som tilbyr kundene fullt funksjonelle termiske nettverkskameraer for overvåking. De nye nettverkskameraene bruker termisk bildebehandling som gjør det mulig for brukerne å oppdage mennesker og hendelser med stor pålitelighet selv i stummende mørke og under andre vanskelige forhold.

Frem til nå har det ikke slike kameraer vært tilgjengelig på markedet, og eksisterende analoge termiske kameraer er vanligvis konstruert for avanserte installasjoner og er gjerne forbundet med høy prislapp og et stort behov for tilpasning.

- Dagens lansering gir våre kunder kostnadseffektive, lett installerbare termiske nettverkskameraer for profesjonelle installasjoner. De fremmer trygghet og sikkerhet i kritiske områder som offentlige områder, industri, jernbane, havner og veier. - Vi ser et stort potensial for disse nye kameraene og er stolte av å kunne utvide vår portefølje og dermed bidra til å styrke våre kunders sikkerhetssystemer, sier Ray Mauritsson, styreformann i Axis Communications.

Med Axis' omfattende distribusjonsnett, som består av mer enn 27 000 partnere over hele verden, vil termiske kameraer nå være tilgjengelig for helt nye grupper av brukere. Axis' termiske nettverkskameraer passer perfekt til alle nettverksbaserte videosystemer og kan brukes i mange overvåkningssystemer i et bredt spekter av kundesegmenter som offentlig sektor, transport, overvåking i byer og utdanning.

- Det termiske nettverkskameraets funksjoner, kombinert med de vanlige fordelene ved Axis' nettverkskameraer, som intelligent videofunksjonalitet, enkel installasjon og integrasjon med alle ledende videostyringssystemer, vil bidra til å holde våre kunders sikkerhetsinstallasjoner ett hestehode foran resten, sier Ray Mauritsson.

De termiske nettverkskameraene lager bilder basert på varme som alltid stråler fra gjenstander, kjøretøyer eller personer. Dette gir termiske kameraer mulighet til å se gjennom stummende mørke og levere bilder som lar operatørene avdekke og reagere på mistenkelig aktivitet. Termiske kameraer kan også håndtere mange vanskelige værforhold bedre enn konvensjonelle kameraer, for eksempel ved at operatørene kan se gjennom tåke, støv og røyk.

For bilder og mer informasjon om AXIS Q1910 og Q1910-E termiske nettverkskameraer, kan du gå til
http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=q1910.

Ytterligere opplysninger fås ved å ta kontakt med:
Margareta Lantz, Investor Relations and Corporate Communications Manager, Axis Communications
Tlf.:+ 46 46 2721800, e-post: pressoffice@axis.com

Om Axis Communications
Axis er et IT-selskap som tilbyr nettverksvideoløsninger for profesjonelle installasjoner. Selskapet er en global markedsleder innen nettverksvideo, og er en aktiv drivkraft i den nåværende overgangen fra analog til digital videoovervåking. Axis' produkter og løsninger fokuserer på sikkerhetsovervåking og fjernovervåking og bygger på nyskapende, åpne teknologiplattformer. Axis er et selskap basert i Sverige og opererer over hele verden med kontorer i mer enn 20 land og samarbeider med partnere i mer enn 70 land. Axis ble grunnlagt i 1984 og er notert på NASDAQ OMX Nordic med ticker AXIS. Du finner mer informasjon om Axis på vår nettside www.axis.com