Internationell klädkedja optimerar butiksplaneringen med videoövervakningssystem

Lund, 2010-jan-04
This content is available in the following languages: Swedish

Den världsledande schweiziska klädkedjan Tally Weijl installerar tillsammans med Cognimatics i Lund och tyska Data Components en avancerad kundräknarlösning, baserad på Axis Communications nätverkskameror.

Axis Communications, världsledande på marknaden för nätverksvideo1 ,tillhandahåller de 800 nätverkskameror som Tally Weijl installerar i butiker i Frankrike, Tyskland, Schweiz och Österrike. Nätverkskamerorna monteras vid butikernas in- och utgångar. Cognimatics True View People Counter™ finns installerad inuti kamerorna för att räkna antalet besökare. Statistiken ska bland annat hjälpa Tally Weijl att göra jämförelser mellan kedjans olika butiker, planera bemanningen i butikerna och kartlägga hur stor andel av kunderna som faktiskt handlar.

”Detta är ett bra exempel på att kameror inte enbart kan användas till övervakning, utan att de även kan bidra till större förståelse för kunders köpbeteende. Informationen kan sedan användas för att utveckla strategier för hur varor ska presenteras och var de ska placeras i butik så att försäljning och förtjänst ökar”, säger Johan Åkesson som är ansvarig för affärsutveckling inom detaljhandeln på Axis Communications.

Två olika sorters kameror används för installationen: den kompakta nätverkskameran AXIS 209FD och vidvinkelkameran AXIS 212 PTZ som ger mycket bra överblick. Båda dessa kameror är tåliga, har skarp bild och installeras snabbt.

All videobearbetning och räkning av personer sker i kameran vilket gör den här lösningen tillförlitlig, snabb och användarvänlig. Data lagras lokalt i kameran i en månad och kan hämtas via ett nätverk. Lösningen kan enkelt byggas ut med fler kameror som enkelt ansluts till nätverket.

Anmärkningar
1 Axis Communications är världsledande inom nätverksvideo, med en marknadsandel på 31,2 procent för nätverkskameror. Världsmarknaden för enbart nätverkskameror kommer enligt prognoser att vara värd över 2,5 miljarder dollar år 2013. Marknaden för nätverkskameror förväntas ha en genomsnittlig årlig tillväxt på över 28 procent under de närmaste fem åren, skriver marknadsanalysinstitutet IMS Research (www.imsresearch.com) i sin senaste rapport The World Market for CCTV and Video Surveillance Equipment 2009 Edition, som publicerades i
augusti 2009.

Om Axis
Axis är ett IT-företag som erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer. Företaget är världsledande inom nätverksvideo och driver den pågående utvecklingen från analog till digital videoövervakning. Axis produkter och lösningar fokuserar på säkerhets- och fjärrövervakning och bygger på innovativa, öppna tekniska plattformar.

Axis är baserat i Sverige, men bedriver verksamhet över hela världen och har kontor i mer än 20 länder och samarbetspartners i mer än 70 länder. Axis grundades 1984. Företaget är listat på NASDAQ OMX Stockholm (kortnamn AXIS). Mer information om Axis finns på vår webbplats på www.axis.com

Om du vill ha mer information om Axis Communications i Norden kan du kontakta:
Magnus Zederfeldt, Säljchef Axis Communications Norden och Baltikum
Tfn: +46 46 272 1866. E-post: magnus.zederfledt@axis.com

Magnus Zederfeldt, Säljchef Axis Communications Norden och Baltikum
Tfn: +46 46 272 1866. E-post: magnus.zederfledt@axis.com

Om du vill ha mer information om Axis Communications affärsutveckling inom handeln kan du kontakta:

Johan Åkesson, ansvarig för affärsutveckling inom handeln, Axis Communications
Tfn: 046 272 2170 E-post: johan.akesson@axis.com

Om Tally-Weijl
TALLY WEiJL är en modegrupp med verksamhet runt om i hela världen. Fokus ligger främst på att designa, producera och sälja attraktivt mode till tjejer. Företaget grundades 1984 av Tally Elfassi-Weijl och Beat Grüring. Den första butiken slog upp portarna i Fribourg i Schweiz 1987. Huvudkontoret ligger i Basel och det finns distributionscentrum i schweiziska Zofingen och tyska Lörrach. Designcentrumet ligger i kvarteret Marais i den stora modemetropolen Paris. Företaget finns representerat över hela världen med nära 550 butiker i 30 länder och har mer än 2 100 anställda. TALLY WEiJL är med jämna mellanrum inblandat i diverse spektakulära kultur- och
konstprojekt.

Om Cognimatics
Cognimatics är ledande inom kognitiv vision och strävar efter att erbjuda effektiva och nyskapande lösningar, främst för mobil kommunikation och intelligent övervakning. Cognimatics har mer än 200 samarbetspartners i fler än 50 länder. Företagets programvara finns i mobiltelefoner och övervakningskameror i hela världen. Över 50 % av de som arbetar med forskning och utveckling har doktorerat och de är internationellt omtalade för sin forskning
kring kognitiv vision. Mer information hittar du på webbplatsen www.cognimatics.com.

Om Data Components
Data Components K+S GmbH grundades 2004 och har sin bas i Berlin. Företaget är europeisk distributör och återförsäljare av innovativa IT-produkter med fokus på nätverksvideo, nätverkslagring och CD- och DVDduplicering. Data Components har flertalet ledande tillverkare från Europa, USA och Taiwan i sin produktportfölj och tillhandahåller dessutom högkvalitativa servicekoncept.