Axis lanserar en komplett lösning för videoövervakning med HDTV-kvalitet i fordon

Lund, 2010-jan-18
This content is available in the following languages: Swedish

Axis Communications, global ledare på nätverksvideomarknaden1, lanserar idag en komplett, IP-baserad mobil videoövervakningslösning som består av en ny serie nätverkskameror och en nätverksvideoinspelare som är avsedd för bussar, tåg, tunnelbanevagnar och räddningsfordon.

Nätverkskameraserien AXIS M31-R och nätverksvideoinspelaren AXIS Q8108-R är specialdesignade för enkel och diskret installation samt för tillförlitlig funktion i fordon. De är skyddade mot damm och vatten och tål stötar, vibrationer och temperatursvängningar.

“De robusta AXIS M31-R-kamerorna och nätverksvideoinspelaren AXIS Q8108-R erbjuder transportbranschen den högsta standarden av mobil övervakning”, säger Erik Frännlid, Director of Product Management på Axis Communications. “Produkterna innehåller en rad olika transportspecifika certifieringar. De tar hänsyn till omgivnings- och övervakningskrav i fordon och erbjuder en komplett lösning för att samla in, spela in, hantera och få åtkomst till högkvalitativ HDTV-video.”

AXIS M31-R-kamerorna är inte större än en handflata och tillhandahåller videoströmmar med full bildhastighet i H.264 och Motion JPEG med upplösningar på upp till 1 megapixel, inklusive HDTV 720p. AXIS M3113-R (SVGA) och AXIS M3114-R (1 MP) levereras med antingen en robust RJ-45- eller en robust M12-nätverksanslutning. Kamerorna reagerar snabbt på ändrade ljusnivåer och använder progressiv skanning för skarpare bilder på rörliga föremål. Dessutom är kamerorna utformade för en snabb och tillförlitlig installation. Till exempel kan det önskade visningsfältet och en avvägd bild enkelt åstadkommas genom att man använder det medföljande linsverktyget för att rikta och rotera sfären med linsen och bildsensorn. Stöd för PoE (Power over Ethernet) förenklar installationen ytterligare eftersom det bara behövs en enda kabel för att förmedla ström och bild.

AXIS Q8108-R stöder HDTV-inspelning och har en integrerad PoE-switch som erbjuder en enkel och kostnadseffektiv lösning för drift av hela åtta nätverkskameror som spelar in med full bildhastighet. Nätverksvideoinspelaren har batteribackup för hantering av korta spänningsfall och säker avstängning av systemet. AXIS Q8108-R kan levereras som en installationsfärdig lösning med integrerade hårddiskenheter och programvaran AXIS Camera Station för videohantering. Den kan även skräddarsys för att tillgodose projektspecifika behov, med alternativ som exempelvis programvara från tredje part och stöd för trådlösa tekniker som t.ex. WLAN, GSM, UMTS och GPS. Sådana alternativ gör det möjligt för driftscenter att exempelvis få fjärrtillgång till direktsänd och inspelad video från ett fordon och att ta emot information om var fordonet befinner sig.

De nya produkterna släpps under det första kvartalet 2010. För foton och andra resurser, gå till
www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=m31r och
www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=q8108r.

Anmärkningar
1 Axis Communications är världsledande inom nätverksvideo, med en marknadsandel på 31,2 procent för nätverkskameror. Världsmarknaden för enbart nätverkskameror kommer enligt prognoser att vara värd över 2,5 miljarder dollar år 2013. Marknaden för nätverkskameror förväntas ha en genomsnittlig årlig tillväxt på över 28 procent under de närmaste fem åren, skriver marknadsanalysinstitutet IMS Research (www.imsresearch.com) i sin senaste rapport The World Market for CCTV and Video Surveillance Equipment 2009 Edition, som publicerades i augusti 2009.

Om Axis Communications
Axis Communications är ett IT-företag som erbjuder nätverksvideolösningar för professionella anläggningar. Företaget är världsledande inom nätverksvideo och driver den pågående utvecklingen från analog till digital videoövervakning. Axis produkter och lösningar fokuserar på säkerhets- och fjärrövervakning och bygger på innovativa, öppna tekniska plattformar. Axis är baserat i Sverige, men bedriver verksamhet över hela världen och har kontor i mer än 20 länder och samarbetspartners i mer än 70 länder. Axis grundades 1984. Företaget är listat på NASDAQ OMX Stockholm (kortnamn AXIS). Mer information om Axis finns på vår webbplats på www.axis.com.