Axis nätverkskameror räknar besökare hos internationell möbelkedja

Lund, 2010-jun-14
This content is available in the following languages: Swedish

Axis Communications meddelar idag att Axis nätverkskameror installeras hos världens största möbelföretag. Kamerorna ska räkna antalet besökare som passerar in och ut ur varuhusen. Installationen omfattar ett par hundra kameror med programvara från Axis partner Cognimatics.

– Inom handeln finns det en tydlig utveckling där man använder nätverkskameror utrustade med intelligent mjukvara till annat än bara övervakning. Våra nätverkskameror används allt mer till att optimera försäljningsarbetet och effektivisera bemanning, butiksarbete och planering av lagernivåer, antingen direkt i varuhusen eller från annan plats. Tillsammans med våra partners erbjuder vi skräddarsydda lösningar efter kundernas behov, säger Johan Åkesson, Director Business Development, Axis Communications.

Ordern innefattar nätverkskamerorna AXIS 209FD och AXIS 212 PTZ, som monteras i taket ovanför butiksdörrarna och räknar antalet besökare som passerar. All bildhantering och personräkning sker direkt i kameran, vilket gör lösningen tillförlitlig, snabb och lättanvänd. Informationen kan hämtas in över ett nätverk från annan plats och som säkerhetsåtgärd sparas all information lokalt i kamerorna under en månad. Data kan hämtas i realtid, och data från olika butiker och regioner kan sammanställas och analyseras. Lösningen kan byggas ut i
princip hur mycket som helst. En standardkamerautrustning är den enda hårdvara som behövs för hela installationen.

Axis partner Cognimatics programvara TrueView People Counter™ används för att räkna antalet besökare. Denna kraftfulla applikation sitter direkt i Axis nätverkskameror, så användarna kan utnyttja det IP-nätverk som redan finns. Cognimatics levererar också ett webbaserat statistikprogram för hantering och analys av data som samlats in vid räkning av besökare. Lösningen är lätt att installera i ett befintligt lokalt nätverk. Det kan konfigureras med hjälp av ett webbaserat standardgränssnitt från vilken fysisk plats som helst.

– Med besöksräknaren får kunderna en helt IP-baserad lösning där all räkning och datahantering sker inne i standardnätverkskameror med hjälp av en inbyggd processor. Lösningen ger butiken detaljerad statistik över kundtrafiken, och därmed möjlighet att förbättra affärsverksamheten. Det är med största sannolikhet marknadens mest prisvärda system när det gäller såväl installation, drift som underhåll, säger Tomas Tengren, marknads- och försäljningschef vid Cognimatics.För ytterligare information, kontakta
Johan Åkesson, Director Business Development, Axis Communications
Telefon: + 46 46 2721800, e-post: pressoffice@axis.com

Axis Communications
Axis är ett IT-företag som erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer. Företaget är global marknadsledare inom nätverksvideo och en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning. Axis produkter och lösningar är inriktade på säkerhetsövervakning och fjärrövervakning, som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar. Axis är ett Sverigebaserat företag som agerar globalt via egna kontor i ett tjugotal länder och genom partnersamarbete i mer än 70 länder. Axis grundades 1984 och är noterat på NASDAQ OMX Nordic under symbolen AXIS. Mer information om Axis finns på www.axis.com.

Om Cognimatics
Cognimatics är ledande inom kognitivt seende. Företagets kärnverksamhet är att erbjuda effektiva och innovativa produkter inom mobil kommunikation och intelligent övervakning. Cognimatics har mer än 300 partners i över 50 länder. Företagets programvara finns i mobiltelefoner och övervakningskameror i hela världen. Över 50 procent av företagets forsknings- och utvecklingspersonal har doktorerat och är internationellt omtalade för sin forskning inom kognitivt seende. Ytterligare information finns på www.cognimatics.com.