Axis esittelee alan ensimmäiset kiinteät kupuverkkokamerat, joissa on kolmen megapikselin tarkkuus ja P-Iris-säätö

Lund, 2010-10-28
This content is available in the following languages: Finnish

Axis Communications esittelee AXIS P3346:n, kiinteän kupuverkkokameran, joka täydentää menestynyttä AXIS P33 -sarjaa. AXIS P3346 on helppo asentaa etäzoomauksen ja - kohdistuksen ansiosta, ja siinä on P-Iris-säätö, HDTV 1080p -laajakuvavideo ja kolmen megapikselin resoluutio. AXIS P33 -verkkokamerat on suunniteltu toimimaan sekä sisätiloissa että vaativissa ulko-olosuhteissa. Ne ovat paras vaihtoehto monien vaativien videosovellusten toteuttamiseen.

”AXIS P3346 on maailman ensimmäinen kiinteä kupukamera, jossa on loistavan kuvanlaadun takaava PIris- säätöjärjestelmä”, kertoo pohjoisten alueiden myyntijohtaja Fredrik Thor. ”Kolmen megapikselin kamerat ovat AXIS P33 -sarjan uusi houkutteleva laajennus. Sarjaan kuuluvat korkealaatuiseen videovalvontaan tarkoitetut kamerat on helppo asentaa.”

Uusissa kiinteissä kupukameroissa on kolmen megapikselin resoluutio (kuvataajuus 20 fps) sekä erittäin kirkas ja terävä HDTV 1080p -laajakuvavideo (kuvataajuus 20 fps). P-Iris-säätöjärjestelmän avulla kamera voi optimoida iiriksen asennon syvätarkkuusalueen, linssiresoluution ja tulevan valon suhteen. Tämän ansiosta kuvanlaatu on loistava ja terävyys ihanteellinen kaikissa valaistusolosuhteissa.

Kaikki saatavilla olevat kolme mallia, eli sisätilojen malli, sisätilojen ilkivallalta suojattu malli ja ulkotilojen ilkivallalta suojattu malli (AXIS P3346/-V/-VE), voidaan asentaa helposti ja nopeasti. Asennuksessa hyödynnetään kameroiden useita älykkäitä ominaisuuksia, kuten etäzoomausta tarkastelukulman säätämiseksi koko verkossa ja etätarkennusta, joka poistaa manuaalisen tarkennuksen tarpeen. Ulkomalleissa on kaapelitiivisteet, jotka mahdollistavat uppoasennuksen seinään ilman ylimääräistä tiivisteainetta. Lisäksi ulkomallien kosteutta poistava kalvo poistaa kaiken kameraan asennuksen aikana päässeen kosteuden. AXIS P33 -sarjaan on saatavilla kattava valikoima lisävarusteita, joihin kuuluu esimerkiksi uusi IP51-luokan alaslaskettavan katon asennussarja. Se suojaa kameraa katon yläpuolisessa paineilmatilassa olevalta kondensaatiovedeltä ja pölyltä.

Kiinteät kupuverkkokamerat tukevat useiden näkymien samanaikaista valvontaa. Näytölle voidaan asettaa jopa kahdeksan tarkkailualuetta, joita valvotaan samanaikaisesti erittäin tarkasti. Kun koko näkökentän sijaan valvotaan vain valittuja kohdealueita, verkon kaistaleveyden käyttö on optimaalista. Jokaista näkymää voidaan zoomata, panoroida ja kallistaa digitaalisesti. Asennuskustannukset pienenevät kun yksi monen megapikselin kamera simuloi useita virtuaalikameroita.

AXIS P3346/-V/-VE -verkkokameroita tukee alan laajin videonhallintaohjelmistovalikoima Axis Application Development Partner -ohjelmalla sekä AXIS Camera Station videonhallintaohjelmalla. Kameroissa on AXIS Camera Application Platform -sovellusalustan ja ONVIF:n tuki, minkä ansiosta kamerajärjestelmä on helppo integroida ja sovelluskehittäjät pystyvät kehittämään kameralle älykkäitä ominaisuuksia.

Kamerat ovat tilattavissa joulukuussa 2010. Valokuvia ja muuta materiaalia on saatavissa osoitteessa
www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=p3346_group

Axis Communications
Axis on IT-alan yhtiö, joka tarjoaa verkkovideoratkaisuja ammattikäyttöön. Yhtiö on maailmanlaajuinen markkinajohtaja verkkovideosektorilla ja edistää käynnissä olevaa siirtymää analogisesta digitaaliseen videovalvontaan. Axis-tuotteet ja -ratkaisut keskittyvät turvallisuus- ja etävalvontaan ja perustuvat innovatiivisiin, avoimiin teknologia-alustoihin. Axisin päätoimipaikka on Ruotsissa, ja yhtiö toimii maailmanlaajuisesti toimistoistaan 20 maassa tehden yhteistyötä yhteistyökumppaneiden kanssa yli 70 maassa. Axis on perustettu vuonna 1984, ja se on listattu NASDAQ OMX:ssä Tukholman pörssissä kaupankäyntitunnuksella AXIS. Lisätietoja Axisista saa yhtiön verkkosivulta osoitteesta www.axis.com.

Lisätiedot:
Kristina Tullberg, Marketing Manager Northern Europe
Puhelin: +46 272 1872, sähköposti: kristina.tullberg@axis.com