Axis presenterar världens första nätverksbaserade kupolkameror med 3 megapixlar och P-Iris control

Lund, 2010-okt-27
This content is available in the following languages: Swedish

Axis Communications lanserar en ny serie nätverksbaserade kupolkameror. P3346 har egenskaper som P-Iris, HDTV 1080p och en upplösning på tre megapixlar. Nya funktioner som fjärrzoom och fjärrfokus har tillkommit vilket underlättar installationen. Nätverkskamerorna i P33-serien är lätta att montera såväl inomhus som i krävande utomhusmiljöer.

Den nya fasta kupolkameran har en upplösning på 3 megapixlar i 20 fps och widescreenvideo i 1080p HDTV i 30 fps. P-Iris control gör att kameran kan anpassa irispositionen efter linsens upplösning, skärpedjup, och ljusinflöde. Det ger utmärkt bildkvalitet med perfekt skärpa under alla ljusförhållanden.

- AXIS P3346 är den första kupolkameran på marknaden med P-Iris som ger en fantastisk bildkvalitet. Den enkla installationen och den högkvalitativa videoövervakningen innebär stora fördelar för kunderna, säger Fredrik Thor, Area Sales Manager Axis Communications

Den nya serien består av tre modeller: Inomhus, Inomhus-vandalsäker och Utomhus-vandalsäker. Kamerorna installeras snabbt och enkelt tack vare en kombination av smarta funktioner. Ett exempel är fjärrzoomen som gör det möjligt att ändra bildvinkeln via nätverket samt fjärrfokus som gör att användaren slipper ställa in fokus manuellt. Utomhusmodellerna har specialutformade packningar för sladden som gör det möjligt att montera enheten direkt på väggen utan extra tätning. Membranet tar hand om eventuell fukt som hamnar i kameran i samband med installationen. Dessutom finns det ett stort utbud tillbehör till P33-serien, däribland ett monteringsset för innertak med kapslingsklassen IP51 som hindrar kondens och damm från att komma in i kameran.

De fasta nätverksbaserade kupolkamerorna stöder också strömning av flera parallella kameravyer. Det blir därmed möjligt att strömma upp till åtta delar av kamerabilden samtidigt och i hög bildkvalitet. Genom att bara strömma vissa utvalda delar av kamerornas upptagning kan man minska behovet av bandbredd och lagringsutrymme. Det går att zooma in i, panorera och vrida varje enskild vy. Installationskostnaderna kan hållas nere genom att flera virtuella kameror simuleras med en megapixelkamera.

Nätverkskamerorna P3346/-V/-VE från Axis Communications har stöd för det största utbudet av videohanteringsprogram i branschen via programmet Axis Application Development Partner och genom AXIS Camera Station. Dessutom har kamerorna stöd för AXIS Camera Application Platform och ONVIF vilket gör det enkelt att integrera kamerasystemet. Det ger även programutvecklarna stora möjligheter att ta fram smarta funktioner för kameran.

Kamerorna kommer att finnas på marknaden från december 2010. För foton och mer information, se
www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=p3346_group

Om Axis Communications
Axis är ett IT-företag som erbjuder lösningar för nätverksvideo för professionellt bruk. Företaget är världsledande inom nätverksvideo och drivande i övergången från analog till digital videoövervakningsteknik. Axis produkter är till för säkerhetsövervakning och fjärrmonitorering och baseras på innovativa öppna plattformar. Axis är ett svenskt företag som arbetar över hela jorden, med närvaro i över 20 länder och ett pågående samarbete med partners i över 70 länder. Axis grundades 1984 och är listade som AXIS på NASDAQ OMX Stockholm. På vår webbplats hittar du mer information om företaget: www.axis.com.

Önskas mer information om Axis i Norden kontakta:
Kristina Tullberg, Marketing Manager Northern Europe
Tel: +46 272 1872 E.-post: kristina.tullberg@axis.com